Hétköznapi hit

"Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz!"

Vajon melyik bibliavers nyerné a legtöbbet naponta elmondott bibliavers címét? Legtöbben János evangéliuma 3. fejezet 16. versére tippelnek: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ezt a Biblia aranyszövegének nevezik, hiszen minden benne van a megváltásról, amit keresztényként tudni érdemes. És mégsem ez a legtöbbet naponta elmondott ige! A legtöbbet elmondott ige ugyanis Mózes könyvének ezen részlete, melyet minden hívő zsidónak illik elmondania naponta, hogy emlékeztesse hitére és a helyes útra.

Ez az ige több egy egyszerű emlékeztetőnél, mert egy siker-recept van benne. Isten igéje élő és ható ige. Nem betű akar maradni a Biblia lapjain, hanem életté akar válni a mai napunkban. Nemcsak vallásosság akar lenni a reggeli Bibliaolvasás közben, vagy az istentisztelet vagy imaóra látogatása közben, hanem tettekké akar válni akár állunk, akár járunk, akár fekszünk. Nincs olyan élethelyzet, amikor Isten ígéreteinek, Isten törvényeinek ne lenne aktualitása. Állandóan hatni akar a mindennapjainkban is!

Az egyetlen kérdés az, hogy a "szívünkben" van-e? Hogy engedjük-e neki, hogy áthassa a szívünk indítékait, a gondolataink mélységét? Hagyjuk-e teljességre jutni, amikor nem csak válogatottan igyekszünk megfogadni tanácsait, hanem a Biblia teljességét vesszük komolyan?

Ma reggel gondold végig, hogy mely tanácsát vagy törvényét kellene jobban betöltened, és mely ígéretére van a legnagyobb szükséged? Hol kellene megváltoztassa a viszonyulásod akár Istenhez, akár emberekhez, akár a természethez? Engedd, hogy betöltse életed Isten Igéje!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet