Valódi bölcsesség

„Ismerd meg a bölcsességet és az intést, értsd meg az értelmes mondásokat! Fogadd el az okos intést, az igazságot, a törvényt és a becsületességet! Ezek adnak az együgyűeknek okosságot, az ifjúnak ismeretet és megfontolást. Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer,”

Pár perce görgeted unottan az egyik közösségi oldalt, de már legalább tíz bölcs idézetet elolvastál, hála az ismerőseid megosztásainak. Van egy-kettő, amivel egyet is tudsz érteni, és tényleg elgondolkodtató a mondanivalója. Van néhány vicces, de igaz, és ilyennek is szánták. Aztán van, aminek a naivsága fájdalmas nevetést csal ki belőled, pedig valaki ezt nagyon is komolyan gondolta. Van olyan, aminél őszintén végigfut az agyadon, hogy a megalkotója nem állott-e netán valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt, amikor „papírra vetette” „bölcsességét”. Van, ami nem más, mint olcsó közhelyek hangoztatása egy szépen photoshopolt háttér előtt. Van, aminél csak azért rázod a fejed, mert másban hiszel. És van, ami után kikapcsolod a képernyőt, mert annyira feldühít, hogy hogy mondhat valaki ilyet?

Isten ma reggel arra hív, hogy fordulj Hozzá bölcsességért! Vedd elő a Bibliádat, és olvasd nyitott szívvel, keresve benne az Ő üzenetét! Itt is találsz majd olyat, ami megnevettet, felfedezheted benne, hogy Istennek nagyon jó humorérzéke van. Találsz olyat, ami másként csal könnyet a szemedbe, olyat, amivel elsőre talán nem is értesz egyet. Olyat, amin napokig töröd majd a fejed. Olyat, amit nem tudsz letenni, annyira magával ragad. Olyat, amire pont akkor van szükséged, ami reményt ad, erőt, bátorságot. Olyat, ami változásra, cselekvésre ösztönöz, ami irányt mutat. És olyat is, amin keresztül Isten egyszerűen átölel, és azt súgja a füledbe: „Itt vagyok, minden rendben lesz!” 

Mindezek mellett a legfontosabb, hogy olvashatsz benne arról, milyen is Isten valójában. Aki igazán szeret, és elfogad olyannak, amilyen vagy. Aki a saját életével váltott ki téged a halálból, Aki elmegy érted a végsőkig. Aki hív, hogy legyél a barátja, és élj Vele igazán, örökké.

Történetek, tanítások, jövendölések, bölcs mondások, imák és énekek mind arra várnak, hogy megnyisd a könyvet, és beengedd velük Istent az életedbe. Sokfélék, de mindet Ő ihlette, és mindre szükséged van. Bennük találod meg a Teremtőt, és Vele együtt a valódi bölcsességet, ami vezet a mindennapok útvesztőiben a helyes irányba, az Ő országa felé. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet