Csodálkozz Rá!


„Nincs hozzád hasonló, Uram! Nagy vagy te, és hatalmad által nagy a te neved. Ki ne félne téged, népek Királya? Bizony, megillet ez téged! Mert nincs hozzád hasonló a népek bölcsei között egyetlen országban sem.”

Nagyon szokatlan három hónap áll mögöttünk. Nehéz volt, testileg-lelkileg megpróbált mindannyiunkat. És igazából még nem ért véget. Vannak, akik még mindig harcolnak a frontvonalban, akik első kézből élik meg a statisztikai adatokat. Orvosok, ápolók, kutatók, gyógyszerészek, rendfenntartók, szociális munkások, pszichológusok, pszichiáterek, lelkészek, pedagógusok, és a sort még sokáig folytathatnánk.

Mert nem vonult át szinte senki felett sem nyomtalanul ez a járvány, annak ellenére, hogy esetleg nem fertőződött meg. Mindannyiunkat megviselt valahol, valahogyan, és bár napról napra lazulnak az eddigi korlátozások, a történet még koránt sem ért véget.

Ma reggel Isten egy kapaszkodót szeretne nyújtani neked ebben a bizonytalan helyzetben. Egy horgonyt, ami nem engedi, hogy a kétségbeesés, a megannyi kérdőjel és bizonytalanság magával ragadjon téged. Egy szilárd alapot, ami soha meg nem inog, amire bátran építkezhetsz, mert biztonságot fog nyújtani, tomboljanak akármilyen erősen is a szelek körülötted.

Önmagát. Az Örök, Egyetlen Istent, Aki megalkotta és fenntartja a világmindenséget. Aki elküldte egyetlen Fiát, hogy meghaljon értünk, és megtisztítson minket a bűn átkától. Aki elküldte Szentlelkét, hogy vezessen, tanácsoljon, betöltsön, formáljon és erőt adjon a mindennapokhoz, utat és valódi célt mutasson éltünknek.

Ma reggel adj időt magadnak, hogy rácsodálkozz újra Istenre! Nagyságára, szentségére, szeretetére, kegyelmére, igazságosságára, arra, hogy képes a végsőkig elmenni az elveszettért, és az örök halál sem túl nagy ár neki azért, hogy ott lehess mellette egy végenincs életben.

Hát csodáld és imádd Őt! Lásd meg igazán, mi mindent tett érted! Lásd meg, milyennek lát téged: az Ő egyetlen, megismételhetetlen, csodálatos alkotásának, akiért semmi sem túl drága. Ragadd meg feléd nyújtott kezét, és indulj tovább Vele az előtted álló héten!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia