Életed nyitott könyv Isten előtt

„Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert.
Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára.
Ő formálta mindnyájuk szívét, ismeri minden tettüket.”


Az a gondolat, hogy Isten minden tettünket ismeri, lehet rémísztő gondolat is egyesek számára. Nincs titok, amit Isten ne tudna. Élhetünk rejtőzködő, vagy titkolózó életet embertársaink előtt, de nem Isten előtt. Másokat becsaphatunk, félre vezethetünk, elhallgathatjuk az igazságot, de tudnunk kell, Isten minden tettünket, sőt még gondolatainkat és indítékainkat is jól ismeri.

Ez a zsoltárszöveg azonban nekem azt is üzeni, hogy örülhetünk annak, hogy Isten ilyen alaposan és mélységesen ismer bennünket. Isten a szeretet Istene. Miért kellene félnünk Tőle? Mi okunk van a titkolózásra, ha tudjuk, hogy a mennyei Atyánk a lehető legnagyobb szeretettel van irántunk. Sőt inkább az, hogy Ő ismer bennünket kívül-belül inkább biztonságot és örömet kell jelentsen számunkra. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy mire van szükségünk, hiszen jobban ismer bennünket önmagunknál. Hatalmánál fogva meg is tudja adni mindazt, amire igazán szükségünk van.

Azért szoktunk félni attól, ha mások belelátnak az életünk rejtekeibe, mert a bizalmas információkat könnyen felhasználják ellenünk. Isten sohasem tenne ilyet. Annyira szeret bennünket, hogy saját fiát, Jézus Krisztust is odaadta azért, csak hogy rajtunk segíteni tudjon, amikor a bűn miatt bajba kerültünk. Miért is félnénk ezután attól, hogy a szerető Istennel minden bizalmas információt megosszunk? Inkább bízzunk benne és örvendezzünk azon, Ő szeret bennünket, és szerető mennyei Atyaként mindazt megadja, amire csak szükségünk van.

Ellen Gould White így írja le a mennyei Atya szeretetének végtelenségét: „Mindaz a szülői szeretet, amely az emberek szívében nemzedékről nemzedékre él, a gyöngédség forrásai, melyek az ember lelkében megnyíltak – jelentéktelen csermelyek csupán Isten végtelen, kimeríthetetlen szeretetének határt nem ismerő óceánjához képest. Nyelv el nem mondhatja, toll le nem képes írni. Elmélyedhetsz abban életed minden napján. Szorgalmasan kutathatod a Szentírást, hogy megértsd. Segítségül hívhatod összes Isten adta erődet és képességedet abbeli igyekezetedben, hogy felfoghasd a mennyei Atya szeretetét és irgalmasságát, de azután még mindig megmarad a végtelenség. Mégsem értheted meg Isten szeretetének mélységét, amely abban nyilvánul meg, hogy halálra adta Fiát a világért. Ezt még az örökkévalóság sem lesz képes teljesen kijelenteni nekünk.” (Ellen Gould White, Bizonyságtételek 5. kötet, Krisztusban tárul fel Isten jelleme c. fejezetből)

Örülj annak, hogy Isten téged is ilyen nagyon szeret! Legyen áldott, szép napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet