Isten bátorító ígérete!



Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Megszégyenülnek és gyalázatra jutnak mindazok, akik gyűlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak.
Ézsaiás próféta könyve 41. fejezet 10-11. verse



Az Isten ígérete az ember számára: „ne félj”. Óh, mi is hányszor és hányszor kiáltunk fel Atyánkhoz, azért mert igazságtalanul bántak el velünk, mert kihasználták jóhiszeműségünket. Erre a vigasztalás, hogy azok, akiket az Isten megsegít, akik kérik ezt és vágynak erre, hogy az Isten megerősíti az övéit, és az ellenszegülőket pedig megdorgálja.

Nem szabad azonban szem elől tévesztenünk azt, hogy a kárörvendésre ez nem feloldó jel, mert akkor mi magunk sem válunk különbekké, mint úgynevezett ellenségeink. Ne kívánjuk embertársaink iránt (felebarátaink) iránt rosszat, még csak ne is gondoljunk rosszat felőlük, mert a bíráskodás, és az ítélkezés nem a mi dolgunk. Mi csak azzal foglalkozzunk, ami a feladatunk, menni előre, becsülettel végezni munkánkat, tanulmányainkat. Célunk legyen, hogy világítsunk embertársaink előtt, és áldjuk azokat, akik minket átkoznak.

Szeretném megkülönböztetett szeretettel ajánlani ezeket a bibliaverseket azok számára, akik most kezdik az iskolát, új munkahelyet, új környezetbe kerülnek. Nem mintha azok számára nem lenne bátorító, akik viszonylag kiegyensúlyozottabb körülmények között élnek, hiszen az mindennapi életben is találkozunk számtalan kihívással, amelyre gyógyír ez az ige.

Legyen példa előttünk József története (Mózes első könyve 37-50. fejezet). Tanulságokban rendkívül gazdag történetet olvashatunk itt a Szentírásban, de most csak egy mondatot szeretnék kiemelni belőle. „Ti rosszat gondoltatok ellenem, de Isten azt jóra gondolta fordítani…” (1Móz.50,20). Sose gondoljuk, Isten nem látja életünket, sorsunkat, ne féljünk, hogy egyedül kell lennünk. Amikor úgy érezzük, hogy minden és mindenki ellenünk van, amikor mások fájdalmat okoznak nekünk, az Isten az, aki bennünket megerősít, és jóra fordítja mindazt, ami pillanatnyilag sötétségnek tűnik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet