Eljön majd az Ő országa

«Hanem amint meg van írva: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az Őt szeretőknek.”»

Idejekorán veszítetted el őket, és tele vagy megválaszolhatatlan kérdésekkel. A hiányuk fáj. Nagyon fáj, és dühítő a tehetetlenség, hogy sehogy sem tudsz ezen változtatni. Egyik nap könnyebb, és úgy érzed, talán megtanultál élni azzal, hogy már nincsenek. Aztán fordul a Föld egyszer-kétszer, és újra feltépődnek a sebek. 

Értetlenül teszed fel az újból feltörő miérteket a Mindenhatónak, és úgy érzed, nem fog menni a következő lépés. Nem látsz semmilyen fényt az alagút végén, ami jelzi, hogy csak eddig kell kitartani, és utána egy kicsit jobb lesz. 

Ma reggel Isten szeretne melléd ülni, és éreztetni veled, hogy nem vagy egyedül. Nem kell hibáztatnod magad amiatt, amit érzel, nem kell elfojtanod a gyászodat, előtte nem kell álarcot viselned. Lehetsz őszinte Hozzá. Lehetsz dühös, lehetsz fáradt, lehetsz kimerült. Ő ott van melletted, és nem nézi közömbösen a mindennapi küzdelmeidet. 

A válladra teszi a kezét, és azt mondja halkan, hogy jó lesz. Nemcsak kicsit lesz jobb, hanem tökéletes lesz megint minden. Eljön az Ő országa, ahol minden helyreáll, amit a bűn elrontott. Ahol újra megölelheted azokat, akiktől elszakított a halál, ahol nem kell soha többé átélned a veszteséget, ahol minden jó lesz. Tiszta. Igaz. Bűntől mentes. Ahol nem lesz többé fájdalom, és olyan könnyek, amik emiatt gyűlnek a szemedbe. Ő vár rád abban az országban, amit Ő készített neked, és mindazoknak, akik szeretik Istent, és válaszol minden kérdésedre őszintén, egyszerűen, igazán. 

Legyen ez a fény számodra az alagút végén, Isten ígérete! Nem kell, hogy egycsapásra jobban érezd magad tőle, nem kell olyan érzéseket magadra erőltetned, ami nem őszinte. De gondolj rá, vésd az eszedbe, és tartsd szemed előtt: eljön ez az ország. Az Ő országa. És vége lesz minden fájdalomnak. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet