Időzítés


"Mert ő mondja: „A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek.” Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!"
Korinthusi 2. levél 6.2

Az életben nagyon sok múlik a helyes időzítésen. (Talán még az sem lenne túlzás, ha azt mondanánk, hogy bizonyos szempontból minden a helyes időzítésen múlik?!) Gondoljunk csak bele, milyen jelentősége van a gyermek egészsége szempontjából, hogy se túl korán ne induljon be a szülés, se túl sokat ne késsen. Milyen fontos, hogy a szakács pont a kellő ideig főzze vagy süsse az ételt, hogy az autó motorjában a legjobb pillanatban gyulladjon meg az üzemanyag, hogy a beteghez idejében érkezzen a mentő...

Gondolkozzunk csak el azon, hogy mit is jelent az, ha valaki azt mondja: majdnem sikerült elérnem a vonatot..., majdnem sikerült időben megállnom az előttem fékező autó mögött..., majdnem sikerült jól belépnem a zenekarban...

Nekem sajnos sokszor nem sikerül jól időzítenem. Van, hogy hallgatok, amikor szólnom kellene, s van, hogy akkor is beszélek, amikor nem kéne... Isten azonban sohasem időzít rosszul. Ő pontosan tudja, hogy mire, mikor van szükségünk, mikor van ideje annak, hogy cselekedjen. (Ez még akkor is így van, ha mi néha úgy érezzük, hogy már nagyon ideje lenne a beavatkozásának.) Ő ezt ígéri: "A kellő időben meghallgatlak, s az üdvösség napján segítek rajtad." 

Ez a bibliavers azonban még egy dologra ráirányítja a figyelmünket: nekünk a "most" adatott. "Nos, most van a kellő idő, most van az üdvösség napja!"- mondja nekünk Isten. Sem a múlt nincs már a kezünkben, sem a jövő. (Pedig milyen szívesen mennénk vissza az időben, és változtatnánk némely döntésünkön...) Az életünk pillanatokból épül fel, s minden azon fordul meg, hogyan élünk a "most" pillanataival. 

Pál apostol arra int minket, hogy ne vegyük hiába Isten kegyelmét (2Kor. 6.1), hanem ismerjük fel a "most" értékét, mert számunkra "most van a kellő idő, most van az üdvösség napja". Nos, használd ki a mai nap értékes pillanatait, élj a felkínált üdvösséggel! 

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet