Válassz bölcsen!

„Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.”
Pál első levele a korinthusiakhoz 1:20-21

Hol van a bölcsességed? Hol van a bölcsességed akkor, amikor felteszik neked a nagy kérdéseket? Hol van a bölcsességed akkor, amikor te magad küzdesz ezekkel? Hol van az érthetetlen, megmagyarázhatatlan történésekkor? Hol van, amikor elmegy a jó, amikor nem az győz, aki igazán megérdemelné, amikor az álom nem válik valóra, amikor az ellentéte történik mindannak, ami értelmes és igazságos lenne? Hol van, amikor az ártatlan hordozza tovább a tragédia nyomasztó súlyát, a vétkes pedig élhet tovább büntetlenül? Hol van a bölcsességed a mindennapok lassú táncában, amikor fogaidat összeszorítva kell tenned egyik lábadat a másik után? 

Egyáltalán mi a bölcsesség? Amikor mindenre tudod a választ? Amikor te magad ugyan nem tudod, csak azt, kinél keresheted? Amikor értesz mindent, vagy legalábbis képes vagy kimagyarázni a dolgokat? 

Vagy amikor bevallod, hogy neked is vannak határaid? Amikor bevallod, hogy te is ember vagy, és bizonyos dolgok túl vannak a befolyásodon? 

Ma reggel talán éppen ebben rejlik a bölcsesség, hogy beismerd, nem vagy bölcs, nem vagy elég bölcs, de tudod, ki az, aki ezzel a tulajdonsággal mindenek felett rendelkezik. Ma a bölcsesség azt jelentheti, hogy Istent választod, az Ő útját, az Ő válaszát, ami talán nem úgy és nem akkor érkezik, amikor te szeretnéd. Bölcsesség kell ahhoz, hogy beismerd, esendő vagy, hibáztál, és még fogsz is néhányszor, és szükséged van egy nálad nagyobb, hatalmasabb Személyre az élet labirintusában való bolyongásodhoz. 

Hát válaszd ma ezt a bölcsességet, az igazit: Istent! Dönts ma reggel mellette, ahogy megnyitod a Bibliát, és elolvasod ezt az igeszakaszt! Válaszd Őt ma és minden nap, hozd meg életed legbölcsebb döntését!