Szabadság és elrejtőzés

"Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam."

Szabadságra vágyók, szabadságot szeretők vagyunk. Még a jót is szabadon akarjuk elfogadni, kényszer nélkül megélni. Isten pontosan tudja ezt, hiszen ő alkotott meg minket így. Ő a szeretet és szabadság Istene, ezért vár ránk. Várja, hogy mikor jutunk el saját szabad döntésünk nyomán, hogy segítségét kérjük, mikor keressük őt igazán szívből. 

Lehet, nekünk nem tetszik, hogy kérnünk kell őt, sőt kitartóan kell kérnünk, de éppen ezzel erősíti meg, hogy valóban tiszteletben tartja a szabadságunkat. A csupán pillanatnyi érzelmi felindulásainkat is meg tudja különböztetni attól, amit valóban szívből szeretnénk. Ő a szívünket vizsgálja és jobban ismer minket bárki másnál. Milyen bátorító arra gondolni, hogy a sokszor erőtlen és elrontott próbálkozásaink mögött is pontosan meglátja az őszintén jobbra vágyó szívet!

Lássuk meg hát Isten rejtőzködésében is az irántunk való szeretetét, s nézzünk mélyebben szívünkbe, mit is szeretnénk igazán eltökélten!

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet