Az igaz ember segítsége

"Az igazak segítséget kapnak az Úrtól, erőt a szükség idején. Megsegíti az Úr, megmenti őket, megmenti a bűnösöktől, megszabadítja őket, mert hozzá menekülnek."

Ha az igaz embernek segít Isten, akkor érdemes igaznak lenni ma! De milyen az igaz ember? Hogyan él? Mit tesz? Az igaz embernek semmi hibája sincs?

A Biblia 11 embert nevez igaz embernek: hatot az ószövetségben és ötöt az újszövetségben. Íme néhány közülük: Énók, Nóé, Ábrahám, Dániel, Jób, a római százados, Arimatiai József, Simeon, Kornéliusz százados, Keresztelő János. Sok híres és jó személy van köztük, de sokan mintha nem illenének a listába. Nóé ivott. A római százados pogány volt, ahogy Kornélius is, ráadásul római katona. Keresztelő János pedig aszkéta életet élt, de egyszer kételkedett Jézusban…

Az igaz ember tehát nem önmagától igaz. Nem azért, mert színtiszták a gondolatai és a tettei. Az igazság másfelé fordulás, Isten szeretetének a továbbadása: "Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben." (Mikeás 6:8.) Sokkal inkább azért, ahogyan Istenhez viszonyultak: "megszabadítja őket, mert hozzá menekülnek". Az igaz ember Isten igazságának részese lesz, és ez nem más, mint hogy Isten úgy szerette ezt a világot, hogy önmagát adta érte. Ezt visszatükrözni az igaz vallásosság!

Legyünk ma igazak!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet