Isten meghallgat!

„Téged illet a dicséret, ó Isten, a Sionon! Neked teljesítik a fogadalmakat. Te hallgatod meg az imádságot, hozzád fordul minden ember.”





Néhány évvel ezelőtt egy olyan helyen laktunk, ahol a gyülekezet is volt. A gyülekezeti épület gyönyörű kimagasló épület az utcaképben, rajta egy felirat és egy kis kép, ami általában az adventista gyülekezeti épületeken szokott lenni. Éppen a füvet vágtam, amikor egy kislány az anyukájával arra sétált. 4-5 éves lehetett a kislány, amikor azt mondta: „anyu, mi ez a ház?” Kérdezte, és az anyuka így felelt: „ez egy gyülekezet”. Folytatódott a párbeszéd. (Ugyan nem hallgatóztam, de mindent hallottam). A kislány azt kérdezte: „...és, mit csinálnak itt az emberek? –imádkoznak!” –„szóval, aki itt imádkozik, azt Isten meghallgatja?” –„Igen!” –„akkor bemegyünk imádkozni? Még sosem beszéltem Istennel?!”. Az anyuka elmosolyodott és továbbmentek.

Nagyon tetszett az egész párbeszéd, és az, hogy habár általában a kor jelentős szerepet kap abban, hogy valakiről megállapítsuk, mennyire értelmes vagy bölcs, ebben az esetben azt kellett látnom, hogy az a 4-5 éves kislány sokkal jobban megértette az Isten dicsőítését, mint az anyukája.


Az Úr meghallgat, minden szívből jövő imádságot vagy kérést, és javunk szerint ítéli meg, hogy mit enged meg számunkra jellemünk fejlesztése céljából, hiszen Ő azt szeretné, hogy Te csakis a legjobb dolgokban részesülj! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet