Szabadulás a kilóktól önsanyargatás nélkül!„Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban! Hozzánk térvén, könyörül rajtunk; eltapodja álnokságainkat. Bizony a tenger mélységébe veted minden bűnünket!”
 (Mikeás könyve 7. fejezet 18-19. vers)

Neked tetszik az, amit a reggelente a tükörben látsz? Nem nagyon? Valamit kéne csinálni a kócos frizuráddal, az egyre több ránccal, a kialvatlanságról árulkodó szem alatti táskákkal, no meg a plusz kilókkal…

Milyen jó, hogy minderre, ma már van megoldás! Fésű, hajcsavaró, vagy épp egy hajsütő, egy kis hajfesték az ősz szálak ellen, ránctalanító krémek, bőrradír, smink, körömlakk, vagy festék...

A kilókkal már kissé nehezebb a helyzet, bár így télen nem is annyira feltűnő. Mire jön a nyár addig, kevesebb édesség, csodakapszulák, teák, vitaminbogyók, ha ezek nem használnak, jön egy kicsit drasztikusabb diéta, vacsora megvonás, lé böjt, no és a mozgás… végső esetben zsírleszívás, plasztika…

A baj csak az, hogy mindez ideiglenes megoldás, holnap kezdődik minden elölről. Egészen addig, míg az idő múlásával egyre többször ismétled a ma oly divatos szlogent; „Nem érdekel, ki mit mond, én ilyen vagyok és kész, engem így kell elfogadni!”

S mindennek mi köze Istenhez? A megbocsátáshoz? Ha beletekintesz a Szentírásba, mint a lelki tükörbe, lehet hasonló torzulásokat fedezel fel magadban. S hogyan lehet ezek ellen küzdeni?

Eltakarod fügefalevéllel, megmagyarázod, „nem én… az asszony, vagy a kígyó ámított el engem” mondatokkal. Vezekelsz, virrasztasz, testedet sanyargatva negyven napig böjtölsz, elvonulsz a világtól…

A baj az, hogy ezek is csak ideig-óráig adnak lelki enyhülést. S mire, nagy szenvedések árán egy lelki ránc kisimul, jön helyette másik kettő… míg eljutsz oda, hogy „engem így kell elfogadni” azaz nincs miért bocsánatot kérni, a bűn, már nem is bűn.

Ám, ha nem nyugszol bele a lelki megtépázottságba, ha szeretnél jojó effektus, zsírleszívás és plasztikázás nélkül megszabadulni a lelki kilóktól, van egy valódi megoldás, amit Isten tesz veled: Az ÚJJÁSZÜLETÉS! És ha azt kérded, mint Nikodémus; „Mimódon születhetik az ember, ha vén?” (Ján.3:4).

Jézus válasza: „úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Ján.3:16)
Ő a mi megbocsátó Istenünk!