Fél lábbal itt - fél lábbal ott



"Illés odament az egész sokasághoz, és azt mondta: Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek Őt, ha pedig a Baál, kövessétek azt. De nem felelt neki a nép még csak egy szót sem.” 
1Királyok 18:21.

Ma reggel megütötte fülemet ez a szó: ’sántikáltok’. Tudom, az akkori Baál kultusz istentiszteleti része volt, hogy vagdosták magukat, miközben fél-lábon ugráltak, de most nem erre gondolok. Tudod milyen az, amikor valaki fél lábbal itt van, fél lábbal meg máshol? Képzeld csak el egy családban a kicsapongó férjet. Fél lábbal még itt van, hisz mosnak, vasalnak rá, de fél lábbal már a barátnőjénél, aki elhalmozza őt mindenféle énjét erősítő szavakkal. Vagy amikor valaki fél lábbal a gyülekezetben van, fél lábbal meg a disco-ban. Fél lábbal Istennek szolgál, fél lábbal meg valaki egészen másnak. Tudod mi lesz ennek a vége? Vagy összeomlik, vagy elveszíti identitását, vagy a tükör elé áll és azt mondja: Egész életemben alakoskodtam, bolond voltam. Hova is tartozom? Ahogy nem lehet egyszerre két lovat megülni, ugyanúgy nem lehet fél lábbal az Úrnak, fél lábbal meg „Baálnak” szolgálni.
És Te? Te hogy állsz ezzel? Mindkét lábbal a jó oldalon állsz? Tudják rólad bent a gyülekezetben és kint a mindennapi életedben, hogy melyik oldalra adtad szavazatodat? Ma még tart a kegyelemidő. Ma még két lábon állhatsz a jó oldalon. Azonban a holnap – már nem egészen biztos! Dönts hát ma! Ha az Úr az Isten, szolgáld Őt teljes szíveddel, minden gondolatoddal, szavaiddal, minden megnyilvánulásoddal. Azonban, ha számodra nem Ő az Úr, akkor ne alakoskodj tovább. Isten úgyis a szívet látja, azt vizsgálja. Tudod, ki a legszerencsétlenebb ember ezen a világon? Aki, amíg a gyülekezetben van, addig sajnálja, hogy nem lehet ott abban a jó buliban, ahova a barátai mentek. Amikor meg a buliban van, kétségbeesetten kérdezi magától: Jaj, vajon mit szól ehhez Isten? Állj végre talpra és dönts a jobbik rész mellett!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet