Mindennek a végén

„Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az.”
‭‭Prédikátor könyve‬ ‭12:13-14‬ ‭(Károli fordításban 12:15-16)

Pörög az élet körülötted és nincs megállás. Család, munka, vallási közösség, magánélet, önkéntesség, hobbi, szórakozás, „énidő”, és a sornak messze nincs vége. Annyi a dolgod minden nap. Annyi mindent teszel és veszel, annyi minden vagy a nap 24 órájában. Szerepekkel próbálsz zsonglőrködni, és néha talán te sem tudod igazán, ki is néz rád vissza a tükörből: házastárs, szülő, gyerek, barát, főnök, beosztott, szomszéd, aki mindíg az utolsó pillanatban ér oda, aki először kérdez az értekezleten, akinék mindig van zsebkendő, aki sosem ül le a tömegközlekedés járművein... Álarcokat cserélgetsz, mert felnőttél már és megtanultál viselkedni, megtanultad, hogyan is rejtsd el azt, ami igazán a szívedben van, mert neked ki kell állnod, tenned, beszélned kell, és jobb, ha nem látják a valódi énedet.

Egy kemény hét végén pedig újból és újból feltszed a kérdést: mindez mire jó? Mi értelme van az életnek? Mi az igazán lényeges dolog? Mit kell igazán tenned és minek is kell igazán lenned a végtelen lehetőség közül?

Az életedet ajándékba kaptad, és a történet végén neked is számot kell adnod, hogyan használtad fel a lehetőséget? Álarcok nélkül kell megállnod Isten előtt, és felelmed kell: megtaláltad-e az igazán lényegest?

Ma reggel a Mindenható segítséget akar nyújtani neked ennek  keresésében, és megsúgja, mire is adatott leginkább ez a kitudja hány év a Földön. Arra, hogy megismerd Őt. Arra, hogy végre találkozz vele jelmezek nélkül úgy, ahogy vagy, és megtapasztald, milyen is Isten, kicsoda Isten valójában.

Tapasztald meg, ahogy elrejt kezében a bajok elől, és tapasztald meg azt, ahogy veled éli át őket. Tapasztald meg kegyelmét és feloldozását, mert Ő már elszenvedte bukásod büntetését. Érezd át az Ő végtelen szeretetét, és lásd meg, törvénye is a te javadat, biztonságodat szolgálja, és jó ezek szerint az elvek szerint irányítani mindennapjaidat.

Hát használd fel ezt az időt, ezt a napot, az életedet arra, hogy közel kerülj Hozzá! Keresd a Vele való kapcsolatot, és ismerd meg magadnak, milyen jó, ha beengeded Őt az életedbe! És amikor a történet végén odaállsz, és végre szemtől szemben láthatod, öröm lesz az arcodon, szeretet, és hála, mert az életnyi közös élményt az örökkévalóságon át gyarapíthatod azzal az Istennel, akit megismertél.