Minden lehetséges

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.”
Mózes első könyve 50:20


Számtalanszor ültél már összetörve a padlón, fogtad a fejedet, és csak hajtogattad jobbra-balra, hogy ez nem lehet. Számtalanszor érezted, hogy itt és most véged van, és nem bírod tovább a katasztrófát, hogy ebből a mélypontból nincsen már felfelé. Amikor minden összeomlott körülötted, amikor távoztak azok, akiknek nem kellett volna, amikor nem is tehettél arról, ami történt veled, és amikor épp a te döntésed következménye volt a mindent magával rántó bukás. Remélni sem volt már erőd, esélyét sem láttad a pozitív változásnak, és úgy gondoltad, már Isten is végleg elhagyott. 

Ő pedig közben csendben szövögette a szálakat. Formált valami egészen mást, mint amit te valaha is el tudtál volna képzelni, és gondviselése egy pillanatra sem szűnt meg. Figyelte minden apró rezdülésedet, mozdulatodat, és alkotott neked: jövőt, reményt, jót. 

És az idő kereke forgott tovább, te pedig hitetlenkedve emelted fel szemedet annak láttán, ahogy az események alakultak, ahogy Ő alakította azokat. Az üldözöttből győztes lett, akihez ezrek akartak csatlakozni. A számkivetettből népek vezére, a rabból világ megmentője. A lehetetlenből lehetséges, életed mélypontjából múltad egyik legmeghatározóbb tapasztalata. Egy sötét időszakból remény a társaid számára, a kőből, amiben hasra estél, egy lépcső, amivel életed egyik legnagyobb növekedését léphetted meg. A fájó emlékből erő a továbbhoz. 

Mert Neki gondja volt rád. Ő nem feledkezett el rólad, és érted, a te javadra rendezte és rendezi életedet, még akkor is, ha nagyon nehéz ezt meglátni. Megenged sokszor nagyon nehéz és embert próbáló időszakokat, melyekből aztán a legjobbat hozza ki számodra, felhasználja fejlődésed érdekében. 

Nem tudom, milyen helyzetben vagy most éppen, nem tudom, mi vár rád az előtted álló héten, de azt tudom, hogy Isten vezet, és gondja van rád. Neki semmi sem lehetetlen, és a legjobbat tudja bármiből kihozni. A legjobbat akarja belőled kihozni: azt a csodát, aminek Ő alkotott meg téged. Hát bízz Benne: Ő sosem téved!