Akkor is, ha nem egyszerű

„Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.”
János első levele 5:4

Néha olyan egyszerűnek tűnik. Hiszel minden porcikáddal. Az agyad és a szíved ugyanazt mondja. Még a logika is a te oldaladon áll, és hiszel, mert meg kell történnie, és meg is fog. Isten válaszol, veled van, cselekszik, és a falak megmozdulnak, az ellenség visszavonulót fúj, a győzelem pedig a tiéd. 

És van, hogy nem ilyen képletszerűen történnek a dolgok. Az eszed ellene mond a szívednek, és vagy tudod, hogy hinned kell, de nem érzed, vagy csak érzed, de az értelem már nem áll ezen az oldalon. Kétségek gyötörnek, mindenki mást tanácsol, az óriás pedig nevet rajtad, mert ebből csak vesztesként kerülhetsz ki. Imádkozol nem egyszer. Fohászok százait, ezreit küldöd az ég felé, és választ nem kapsz. A tenger nem nyílik ketté, és Ninive tornyai még mindig büszkén merednek az ég felé. Szemed keletet kémleled, mert valahonnan onnan kell jönnie a megoldásnak. De a megoldás késik, vagy nem az érkezik, amit te elképzeltél, egy halk hang mégis azt kéri tőled: higgy!

Higgy akkor is, amikor nem egyszerű! Higgy, amikor minden ellene beszél, és amikor még te is ellentmondásba kerülsz a saját érzéseiddel, gondolataiddal! Higgy, és meglátod, Isten ott harcol a te oldaladon. Lehet, hogy nem tüzes nyilakkal és Vörös-tengerrel, lehet, hogy nem hullik a kénköves eső, de nem marad el mellőled. Nem hagy magadra, és veled küzd a pályán, mert végtelenül fontos vagy neki. 

Hát ragadd meg ma az Ő kezét, és higgy Benne! Higgy abban, hogy Ő él, és gondja van rád! Higgy abban, hogy Ő már legyőzte a gonoszt, és végigjárja veled a neked kiszabott ösvényt is! Hát higgy ma, és holnap és azután is! Bízz Istenben, és soha ne add fel!