Mr. Tökéletes visszatér


„Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik.”
Máté evangéliuma 23:12

Emlékszel, bemutattam már neked Mr Tökéletest. Ő az, akinek mindig minden sikerül, aki első a legjobbak között, akitől mindenki tanulhatna, és akinek soha nincs szüksége tanácsra. Ő az, akiről úton-útfélen hallasz, akit eszelősen csodálnak az emberek, és legendákat szőnek köré. Ő a sztár, aki félreállít az útból, hogy több hely legyen számára, a hős, akinek neve minden „Adományozók” vagy „Jótevők listáján” az első helyen szerepel. Akinek az arcképével mindent el lehet adni, és példaképként díszeleg a tini lányok szobájának falán. 

Ma reggel Isten talán szeretné újra felhívni a figyelmedet, hogy ez nem az Ő útja. Ő maga sem így élte itt közöttünk az életét, így hát te se áhítozz a csillogás után. Sokkal nagyobb hős lehetsz vele a csendben, a titokban, akkor, amikor a rivalda fénye épp az ellenkező irányba világít. Sokkal többet ér egy néma mosoly, amit csak az lát meg, akinek igazán szüksége van rá, egy csendben átnyújtott szendvics az utcán kéregető idős embernek. Egy bizalommal nyújtott segítő kéz a bajban lévőnek. 

Sokkal többet ér az egyszerűség a nagyvilág színpadánál, hiszen az utóbbi elmúlik, de az első örökre megmarad. Sokkal többet ér, ha Isten útján jársz a csendes nyugalomban, és békéjét nyújtod a megfáradtaknak, mintha mindenhol a te jócselekedeteidről zengenének. Sokkal többet ér, amit Isten lát a szívedben, amit Őérte és a másik emberért teszel őszintén, mint az egész emberiség színjátéka. 

Élj hát egyszerűen, barátom! Élj Isten oldalán, és Ő megadja neked az igai jutalmat!