Mindent a maga idejében

„Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.


Az idő a legértékesebb tulajdonunk. Ha elveszik, már sosem jön vissza, ha elúszott egy lehetőség, akkor már nem lehet visszatekerni az időt akár egy filmet. Az idő, a legértékesebb, amit embertársainknak adhatunk. Vajon mi lenne az az egy vágyad, amit idővel megvehetnél?

Szilveszter másnapján a fiatalokkal arról beszélgettünk, mi lenne, ha tudnánk, már csak 10 évünk van... Számtalan ötlet és feltétel hangzott el. Volt, aki a fennmaradt idejét, azzal töltené, hogy körbe utazza a világot, hogy minél több kultúrának a sajátosságait tudja magába szippantani, volt, aki másokon segíteni, és volt, aki magán. Az egyik legérdekesebb válasz az volt: „ha tudnám, hogy 10 évem van hátra, akkor azon dolgoznék a legtöbbet, hogy a jellemem a legtökéletesebb legyen!”

Az idő telik, és jönnek-mennek a lehetőségek. Van amelyiket megragadjuk, de van amelyiket elengedjük. Minden döntésünkért, mi magunk vagyunk a felelősek.

Hogy reagálunk arra az időpontra, ami Jézus második adventjével kapcsolatos? Igen, várni én sem szeretek, de ami vígasztal, hogy megéri, és addig sem haszontalanul kell az időt eltöltsem. Kedves olvasók ti is tudjátok, akkor telik a leglassabban az idő, ha tétlenek vagyunk. Ha aktívak vagyunk, hamar eljön az az óra, amelyről beszélt!

Te hogy használod ki az idődet? Ha tudnád, hogy még 10 év áll a rendelkezésedre, te hogyan használnád ki? 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet