Aki tényleg Mindenható

„Mutasd meg hatalmadat, Uram! Mi pedig énekelünk, zsoltárt zengünk hatalmas tetteidről!”
Zsoltárok könyve 21:14 

A te szemedben hatalmasok vagyunk. Még. Úgy gondolsz ránk, hogy mi tudjuk, megoldjuk, megválaszoljuk, megcsináljuk. Szinte mindent. Bár nap mint nap találkozol a határainkkal, látod, hogy melyikünk mennyit bír, mégis úgy tekintesz ránk, mint akik mindenre képesek. Ha az egyikünk nem, akkor majd a másikunk. Tudod, hogy az ugrabugrálásban, pörgésben, játszótéri csúszás-mászásban apa a nyerő. De ha sérülésről van szó, vagy megijedtél valamitől, esetleg kifáradtál és túl nyűgös vagy, akkor nálam találsz nyugalmat. 

Tudod, hogy apa minden bogarat ki tud tessékelni a lakásból, és ha darázsveszély van, hozzá kell fordulni. Ha a futóbiciklit már nem bírom tovább cipelni, egyből rávágod, hogy apa tudja. A meseolvasást pedig szereted rám bízni, és néha ki is mondod, hogy apa arra nem képes. Apával ketten kitesszük neked a teljességet. Még. Egy darabig. 

Aztán eljön az az idő, amikor szerinted mi már semmihez sem fogunk érteni. És ma azért imádkozom, hogy addig megbarátkozz azzal, Aki viszont igen. Aki hatalmas. Igazán hatalmas. Aki előtt nincsenek korlátok, Aki képes mindenre, és Akinél ott van minden kérdésedre a válasz. Azért imádkozom, hogy Istent a barátodnak, a társadnak, a te Megváltódnak tartsd, akivel megoszthatod az életedet. 

Mi itt vagyunk melletted apával, és kérem a Mindenhatót, hogy ez az állapot minél tovább tarthasson. Még itt vagyunk, és amíg csak élünk, ott állunk a te oldaladon. De mi nem vagyunk istenek, egyedül Ő. Nekünk vannak határaink, a mi tudásunk, türelmünk, sokszor a megértésünk is véges. Az Övé nem. 

Hát fordulj Hozzá majd azzal a bizalommal, amivel most felénk fordulsz! Kérd, hogy mutassa meg hatalmát az életedben! Hogy Isten lehessen, igazán. Hidd el, ezt a döntést nem fogod megbánni! És ha majd eljön az ideje, add tovább másoknak is, milyen csodákat tett érted, veled, benned a Mindenható!