Veremásás felsőfokon

„Aki jóra törekszik, jóakaratot szerez, de eljön a rossz arra, aki azt hajhássza.”
Példabeszédek könyve 11:27

„Mennyivel szebb és jobb lenne a világ, ha...” - hallod napjában többször is a mondókát, és annyi de annyi befejezést tudsz már fejből a végére illeszteni. Ha szeretnénk egymást, ha segítenénk a másiknak, ha nem venné el senki azt, ami az enyém, ha... 

Sorolod napokig a részmondatokat, miközben otthon üldögélsz a karosszékben vagy a fotelben, és azon morfondírozol, hogy a szomszéd már megint házibulit rendezett este, és megint az ablakban dohányzott, és bárcsak költözne el, mert eleged van az állandó veszekedésükből, és bárcsak elkóborolna a kutyájuk, akivel nem foglalkoznak, és egész éjszaka visít a fal túloldalán. Ó, mennyivel szebb lenne a világ, ha mindenki tekintettel lenne a másikra... 

Mennyivel jobb lenne minden, ha tisztelnénk egymást, ha időt szánnánk a megismerésre, és nem lennénk előítéletesek... De tegnap te sem védted meg, akiről a háta mögött hallottál egy újabb pikáns történetet. 

Ma reggel Isten egy különleges küldetést ajánl a figyelmedbe: állj be azok közé, akik nem sopánkodnak, hanem tesznek is valamit! Legyél jó akaró, törekedj a jóra mindenkivel szemben, és temesd be a már meglévő vermeket! Kövesd azt, aki mindezt réges-régen megtette veled!

Ellensége voltál, harcoltál ellene, de Ő ajándékokat adott, áldást, életet és bocsánatot. Te szidtad, és mindennel őt vádoltad, Ő pedig a javadat akarta, és egyengette előtted az utat. Kövesd Jézus Krisztust, és élj jóakarattal! Élj másokért, felejtsd el a „jobb lenne, ha...” mondatokat, helyettük inkább tegyél a jobb világ érdekében!