Gondoskodó figyelem

„Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva.” 
Máté szerinti evangélium 10. fejezet 29-30. verseNem mindenki szereti, ha ennyire figyelik. A nagyvárosokban az utcák minden centimétere be van kamerázva a biztonság érdekében. Van, akit ez nagyon zavar, személy szerint nekem inkább biztonságot ad, mert így este is nyugodtabban tudok végig sétálni a város utcáin. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden bajtól mentesülök, de legalább egy kicsit nyugodtabbá tesz. Még nyugodtabbá tesz az, hogy Isten mindig velem van. Még ott is a szeme előtt vagyok, ahol a kamerák már nem látnak.

Jézus elküldi a tanítványait és nagy felelősséget ad nekik, hatalmat (Mt. 10,1) és el kell mondaniuk, közel van a mennyeknek országa! Ezután arról beszél, hogy mik fognak történni, hogy nem lesz zökkenőmentes ennek az örömhírnek a közvetítése, nem mindenki fogja kitörő örömmel fogadni mindezeket. De nem kell félni, nem kell aggódni, mert az Isten mindenről tud, és nem hagy cserben, nem mond le rólad, és az ő tudta nélkül nem történhet veled semmi!

Milyen megnyugtató, hogy valaki így törődik veled?! A Facebookon lehet, hogy több mint ezer barátod (ismerősöd) van. De számoljunk egy kicsit! Hány ember van ezek közül, akivel rendszeresen tartod a kapcsolatot? Hány olyan ismerősöd van ezek közöl, akivel megosztod a titkaidat? Hány ember az, aki tud legutóbbi ballépésedről? Hány emberről tudod, hogy szenved valamilyen lelki vagy testi problémában? Hány ember van, aki tudja, te miben szenvedsz? Van e olyan ember az ismerőseid, barátaid között, aki vért adna neked, hogy életben maradhass? Hány ember van ezek közül, aki meghalna érted, hogy te boldogan élhess tovább? A legtöbbet nem is érdekli, hogy veled mi van, csak az, hogy hol voltál nyáron nyaralni, mit ettél, vagy mit vásároltál.


Az Úr nem ilyen, érdekli, hogy veled mi történik, és az Ő tudta nélkül egy kismadár sem hullik el, és még hajszálaidnak a száma is tudva van. adjunk hálást azért, hogy ilyen fontosak vagyunk valakinek, és ezt ingyen, hátsó szándék nélkül adja!