Egyetlenem

„nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala.”
Pál levele a korinthusiakhoz 8:6 

„Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...” (Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg. Budapest: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 1982. 73)

Sokmilliárd ember él ezen a Földön, mégis mindenki egyetlen. Ha elveszítesz valakit, nem találsz még egyet a tömegből, aki olyan lenne, mint ő. Ha megszeretsz valakit, megszelídítitek egymást, megismered az egyéniségét, kötődsz hozzá, tudod mit jelent az egyetlen. Ha gyermeket vállalsz, hiába látod a hasonlóságot közte és az apja között, mégis tudod, mennyire egyedi és különleges. 

Isten számtalan teremtménye közül számára megismételhetetlen vagy. Egyetlen. A mindenséget adta oda érted, hogy végre ne menekülj előle, megismerd Őt, és engedd, hogy megszelídítsen téged. Hogy egyetlenek legyetek egymás számára. 

Hogy Ő legyen az egyetlen Isten az életedben, és megtapasztald, milyen, amikor nem egyedül kell rónod a köröket egymás után az életben, hanem Valaki melletted áll, vezet, tanácsol és szeret úgy, ahogy senki más. Valaki, aki mindent tud, aki előtt nem kell álarcokat hordanod, aki ismer, mert Ő alkotott. Valaki, aki bár a leghatalmasabb, mégis veled szeretne élni. 


Hát fordulj Hozzá, és engedd, hogy belépjen az életedbe! Legyen Ő a te Istened, és tapasztald meg, milyen, amikor egyetlenek vagytok egymás számára!