Ha vársz - ha nem - én jövök

Ha valaki fölhív, bejelentkezik hozzád, és szereted, akkor türelmetlenül várod, ha érdektelen számodra, akkor arra gondolsz, ezen is túl kell lenni. Ha valakit szeretsz, szeretnél nagyon sok időt együtt tölteni vele. Ha nem igazán fontos számodra, akkor nem érdekel, hogy találkozol-e vele vagy sem. Ha egy személy számtalanszor bizonyítja, hogy mennyire szeret téged, milyen nagyon fontos vagy neki, akkor két dolgot tehetsz. Vagy azt mondod magadban; hagyj már békén, nem veszed észre, hogy hidegen hagy az, hogy szeretsz-e vagy sem? Vagy - hálás vagy minden együtt töltött percért és kedves szóért.
Van egy személy, aki 2000 évvel ezelőtt azt mondta, elmegy, helyet készít számodra a Mennyben, és hamarosan visszajön érted, hogy elvigyen egy olyan országba, ahol nem lesz betegség, fájdalom, halál, elválás. Egy olyan országba, amilyent még szem nem látott, amiről fül nem hallott, ami messze túlhaladja az ember képzelőerejét.
Te erre kétféle módon reagálhatsz. Mondhatod; ilyen nincs! Én ezt nem hiszem el! Még hogy egy ilyen ország? Különben is ez az egész engem messziről nem érdekel.
De kezelheted úgy is, hogy elképzeled. Beszélgetsz róla a családodban. Beszélgetsz Vele, és kéred, most már nagyon szeretnéd, ha minél előbb visszajönne. Annyi a baj itt a földön. Meg a szenvedés. Minden megérett már arra, hogy visszajöjjön, és magához vegye azokat, akik szeretik és várják őt.
Van egy könyv, aminek a címe: „Ha vársz, ha nem, én jövök!” Akár hiszed, akár nem – Jézus a te hitedtől abszolút függetlenül – eljön, mert megígérte.
Jelenések könyve 1. rész 7. versében ezt olvashatjuk:
„Íme eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja Őt, még azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van! Ámen.”
Két csoport lesz Jézus visszajövetelekor.
-          Akik siratják őt – bánatukban, mivel nem várták, nem fogadták el, butaságnak tartották az egész hitet.
-          És akik örömkönnyeket hullatnak. Íme a mi Istenünk, akit mi vártunk. Akiben reménykedtünk! Örüljünk és örvendezzünk szabadításának. (Ézsaiás 25)

Én várom Őt. Nagyon várom!