Van remény

„... és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.”
János első levele 4:16-17


A remény gyertyája lobban ma fel sokak otthonában. A második. Remény, ami sosem csal meg. Remény, amit Isten adott az embernek. Remény, mert Jézus Krisztus megszületett, és magára vállalta a mi sorsunkat, itt élt köztünk, és Ő igazán tudja, mit is jelent embernek lenni. Remény, mert meghalt és feltámadt értünk. Remény, mert Ő visszajön, hogy ítéljen, és újjáteremtse világunkat. 

Ma Isten egy gyönyörű igével akarja táplálni benned ezt a reményt, és erőt akar neked adni az előtted álló hétre. Ő szeret. Mindenkinél jobban. Ő ismer, és te is ismerheted Őt, hiszen egészen közel jött hozzánk. Nem kell félned az ismeretlentől, mert Ő kezében tartja életedet, és tudja, mit rejt a jövő. Nem kell félned az ítélettől, mert ő a Bíró, és Ő igazságos. 

Ő maga az Igazság. A megvesztegethetetlen, a megkérdőjelezhetetlen, a bölcs, a tökéletes. Aki ismer téged, mindent tud rólad, szeret téged és életét adta azért, hogy neked ne kelljen meghalnod. Ő az Igazság, Aki sosem követ el hibát. 

Hát emeld fel szemed, és lásd meg a gyertya lobogó fényén keresztül az igazságos Istent, akinél jobban senki sem szerethet téged! Döntsd el, hogy közeledni fogsz hozzá, és mindent megteszel azért, hogy megismerd Őt annak, aki Ő valójában! Döntsd el, hogy bízni fogsz Benne, és hidd el Ő a legjobbat akarja neked! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet