A legkisebb jótett

„És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.”
Máté 25:40.

Az egyik reklám azt mondja, hogy csak az első számít, a többi nem.
Ez azt az alapvető emberi vágyat tükrözi, hogy valami nagyot tegyünk. Ezt az önzés kelti bennünk. Mi-mindent megtesznek az emberek – néha életüket, egészségüket kockáztatva – hogy az újság címoldalára, vagy a TV híradó képkockáira kerüljenek. Ezt nem a jó Isten, hanem Ellensége ébreszti bennük. Jézus arról beszélt, hogy kis emberek – kis dolgokat téve – készüljünk Jézus második eljövetelére.
Adj egy vajas kenyeret a hajléktalannak, egy pulóvert annak, aki fázik, egy pohár meleg teát annak, akit átjárt a hideg. Látogasd meg a nagymamát a kórházban vagy az öregek otthonában. Tarts egy bibliaórát a börtönben levőknek vagy írj nekik egy levelet. Ez bizony nem lesz a Blikk címoldalán. A kereskedelmi televíziók sem fognak versenyezni, hogy eladd nekik ezeket a storykat.
VALAKI pedig beírja a naplójába: Ma meglátogatott engem…
Szeretnél Jézus naplójába kerülni? Akkor készíts egy kis leltárt:
- Mióta érzed, hogy meg kellene látogatnod a bácsikádat?
- Hányszor éreztél már indíttatást, hogy megszólítsd azt a szerény öltözetű nénit – hogy megkérdezd, miben segíthetnél.
- Miért halogatod, hogy megírj egy levelet, amiben bátorító Igéket is küldesz?
A mai nap bizonyára zsúfolt és rohanós lesz, mint a többi. De gondold csak meg: Ugye nem akarod, hogy szó nélkül elrohanj Jézus mellett?
Figyelj, mert ma rád vár!