Kételkedés nélkül

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.”
Jakab levele 1:5-6

Állsz a kereszteződés előtt, és nem tudod, merre, hogyan tovább. Annyi tiszteletkört tettél már, és még mindig nem tudod a helyes irányt. Mögötted morognak, mutogatnak, kinevetnek, és ez egyre jobban frusztrál. De a döntésben nem segít. Türelmed percről percre kevesebb, érzed, hogy a kétségbeesés kezd hatalmába keríteni, kezeid remegnek, gyomrod összerándult, mint egy ököl, de még mindig nem tudod, mi legyen.

Egy halk imát mormolsz az ég felé, és nem is vagy benne biztos, hogy a Mindenható meghallotta. Annyi a dolga, annyi ember ostromolja, miért pont a te döntésképtelen helyzeteddel kezdene el foglalkozni. Hiszen felnőttél már, magad is meg kell tudd, hogy oldjad ezt a kérdést. 

Forgatod fejedben a lehetőségeket, melyik irány vajon hova is vezet, melyikkel járnál a legjobban, és kezdesz már nem is foglalkozni a kért segítséggel. Számolsz, osztasz és szorzol lehetőséget lehetőséggel, befektetett energiával, de valahogy nem jön ki pozitív eredmény, mint amikor egy egyszerű egyenletnek túl fura lett a megoldása a háziban, és te tudtad, itt valamit elrontottál. Ez nem jöhet ki végösszegnek. 

Hitedet elfújta az őszi szél, és még mindig várat magára a döntés. Ám egyszer csak Valaki megérinti válladat, és mielőtt meglátnád, ki is az, Ő gyengéden a helyes irányba fordítja fejedet, és mutat, hogy csak előre! Csak bátran! Csak higgy!

Ma erre szeretne kérni téged: higgy! Higgy abban, hogy Ő figyel rád! Higgy abban, hogyha tanácsot, vezetést, megoldást kértél tőle, meg is fogod kapni! Vannak helyzetek, amikor a legbölcsebb, amit tehetsz, ha vársz. Vársz Rá. 

Hát tanulj meg igazán hinni Istenben, hinni a való életben, a gyakorlatban, és ne kételkedj az imádság után! Ő figyel rád, meghallgat, és válaszol az Ő akarata szerint. Csak higgy! Higgy Benne!