Hajszálnyi csoda (2)


„Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.”
Máté evangéliuma 10:29-31

Felkészült rá, hogy elveszítheti ezt is, ezért még a kezelések előtt levágatta haját egészen rövidre. És várt. Várt, hogy mikor kezdi el egyik szál a másik után feladni a küzdelmet, hogyan válnak el az életet már alig adó testtől, és hullanak egymás után a földre, jelezve a szomorú véget. A paróka már megérkezett, és a haj csak ritkult alatta tovább, míg végül semmi sem maradt, csak a küzdelem folyt némán és keményen. 

Műtét, lábadozás, és újabb fajta kezelések sora, melyek már nem ártottak a hajnak, és hófehér szálak nőttek a mindig igényesen dohányszőkére festettek helyébe. Hirtelen nem ismerted fel őt, ahogyan ott ült az asztalnál törékenyen, hajlottan, gyengén, és életed hőse olyan kicsinek látszott. A kór csak terjedt tovább megállíthatatlanul, belőle pedig felszakadtak a jogos kérdések. Miért? Miért engedi meg ezt Isten? Hol van Isten? 

Valahol a szenvedések csendjében te is tudod, hogy megtalálta a választ. Van Isten. Van Isten, aki elment érte a végsőkig, hogy többet adhasson számára, mint 59 évet. Van Isten, aki számon tartotta az elhullott és a megőszült hajszálakat is. Van Isten, akinek kimondhatatlanul értékes volt, és ennek bizonyítékát adta élete során. 

Van Isten, aki várja majd őt a feltámadás hajnalán, és aki ma feléd is kiáltja a remény üzenetét: értékes vagy! A Csillagot már lehozta érted az égből, a mennyet már összekötötte neked a Földdel, a döntés csak rajtad áll. Hát halld meg úgy ezt az igét ma reggel, mint még soha! Halld meg belőle az élet kiáltását, Isten kegyelmét, és indulj el felé a megismerés útján!