Meghalni, hogy élhessek


"Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.  Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?"

Máté evangéliuma 16:25-26

Mennyit adnál egy életért? 10.000, 100.000 vagy 1millió forintot? Saját magadat odaadnád a gyereked életéért? A feleségedért? A barátnődért? Vagy a szüleidért? 

Istenért odaadnád-e az életed? Persze, természetesen!- mondod, ha jó kereszténynek tartod magad! Ennek ellenére milyen kevés időt adsz naponta Istennek azzal, hogy imádkozol, bizonyságot teszel vagy önkéntes munkát végzel?! 

Az Istennek tett ígéreteink milyen szegényesek, kicsinyesek és azt hisszük ezzel olyan sokat adtunk Istennek? 

Aki meg akarja tartani a saját életét, elveszti azt, de aki Isten javára veszíti el az megnyeri azt. Ígéreteket vagy adományt nem tudunk adni Istennek az életünkért. Neki a szívünkre, az egész személyiségünkre van szüksége ahhoz, hogy örök életet adhasson nekünk. 

Mit adhat az ember saját maga életéért? Istennek, akinek mindene megvan? Csak saját magát adhatja. Itt vagyok, Uram formálj és használj engem! Csak ezt adhatom az életemért! Önmagamat Istennek, hogy arra vezessen amerre akar, azzá formáljon akivé akar! 

Hiába nyerek meg mindent, amit csak itt a földön elnyerhetek, semmi nem fog megelégedetté, boldoggá tenni engem... Mindig ott lesz az az űr, amit csak Isten jelenléte tölthet be!Ha szeretnél egy megelégedett napot ma, akkor most keresd Istent! Vidd magaddal a munkahelyedre, suliba, vagy a kis virágos kertedbe! Bárhova mennél ma tudd: ha élni akarsz, először meg kell halnod!