Az élet receptje Jézustól


 „Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.  Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?” 

(Máté evangéliuma 16. fejezet 25-26. vers)

A kínai orvostudomány királyának is nevezett Sun Simiao, a kínai Sui és a Tang dinasztia orvosa és írója volt. Többek között az ő nevéhez fűződik a ’kínai hippokratészi eskű’, mely kimondja, hogy az orvosnak minden beteggel - legyen az gazdag vagy szegény, idős vagy fiatal, kínai, vagy külföldi, stb. - úgy kell bánnia, mintha saját közeli rokona lenne.

Több könyvet is írt, melyek több, mint 7000 gyógyszer receptjét és azon alapvető egészségmegőrző  tevékenységek  (járás, szemforgatás, stb.) listáját is tartalmazzák, melyek javítják az egészséget. S ahogy a Danjing yaojue című munkájából látjuk, mint taoista alkimista különösen foglalkoztatta az örök fiatalság és az örök élet elixírjének elkészítése.

Persze, ő csak egy azok közül, akik ezzel kísérleteztek és kísérleteznek ma is. Tele vagyunk ezekkel a szlogenekkel; ’Ha ezt az étrendet követed’, ’Ha minden nap iszol ebből egy pohárral’, ’Ha minden nap ennyi és ennyi mérföldet gyalogolsz’ akkor 5, 10 sőt 20 évvel tovább élhetsz.

De minek? Hogy még tovább pörögjünk a mókuskerékben? Hogy még tovább nézzük ezt a földi nyomort?

Amikor Jézus az örök életről beszél és felkínálja azt számunkra, akkor elsősorban nem annak hosszára, nem annak a mennyiségére helyezi a hangsúlyt, hanem a minőségére. Olyan globális édeni körülményekre – nincs fájdalom, betegség, elmúlás, halál, bűn… -, melyeket bármeddig élnénk is, Nélküle sohasem tudnánk elérni.

Ezért, amikor azt mondja; „én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek” (Ján.10:10), akkor nem csupán még pár ezer év plusz elvegetálást ígér, hanem bővelkedést.

Éppen ezért ma arra hívlak, hagyd abba a kísérletezést! Az önmegváltás nem fog sikerülni! Jézus nélkül egy perc is teher és hiábavalóság, nemhogy még plusz tíz vagy húsz év!

Ehelyett gyere és élvezd a Jézus által felkínált bővelkedő életet!

Élvezd, hogy vagy! Élvezd, hogy létezel!

Élvezd, hogy megváltott vagy!

Élvezd, hogy Jézusé vagy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet