Ajándék II.

 


„Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek."

(Korinthusiakhoz írt első levél 2. fejezet 9. vers)

Meglepetés vagy lista?

Meglepetés; mert ettől ajándék az ajándék. Mert csak a meglepetéssel járó titokzatosság, az ismeretlenre várakozás adja meg azt a különleges varázslatos hangulatot, amitől ünnep lehet egy ünnep.

Lista; mert olyan kényelmetlen és őszintétlen örülni a sokadik kenyérpirítónak, főleg, ha nem is szereted a pirított kenyeret. Mert, így csak olyan ajándékot kapsz, amire valóban szükséged van. Mert a másik is jobban örül, ha biztosan tudja, hogy az ajándékát hordani és használni fogod.

Meglepetés vagy lista?

A Bibliát olvasva kiderül, hogy Isten a legnagyobb ajándéka, Jézus kapcsán a meglepetést alkalmazta. Nem kérdezte meg, hogy milyen Messiást szeretnénk, hogy hova, mikor és hogyan érkezzen, hanem ahogy olvassuk „Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt” olyan ajándékkal lepett meg minket.

S ahogy kétezer évvel ezelőtt, úgy ma sem kérdezi meg, hogy kivel, mikor és milyen csodát tegyen, és legfőképpen nem bízza ránk, hogy kinek ajándékozzon örök életet és kinek ne, (pedig erről is van listánk).

Nem szereted a meglepetést?

Sokan voltak így Jézussal. Más ajándékra számítottak. Olyanra, akit használhatnak és nem olyanra, aki őket szeretné szolgaként használni. Sőt, ahogy olvassuk, fel sem ismerték, micsoda kincset kaptunk Jézusban az Istentől, mert „ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát” (1Kor.2:8)

„Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által” (1Kor.2:10) ezért mondjuk; „Az Istennek pedig legyen hála az ő kimondhatatlan ajándékáért.” (2Kor.9:15) S ha Jézust „mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?” (Róm.8:32) S mi az a minden?

Ez a mai Meglepetés!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet