Nézz most Rá!

„Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.”

Nem kihívás megfáradni, erőnket elveszíteni, elcsüggedni, és arra gondolni, hogy feladjuk az egészet. Nem kihívás átengedni magunkat a kedvetlenségnek, fáradtságnak, fásultságnak, negatív gondolatoknak. Ez is mind a tiltott gyümölcs hozadéka, és nem kell hozzá semmi erőfeszítés, hogy így érezzünk. 

Mert a világ kemény, kegyetlen és igazságtalan, de Isten ma reggel azt kéri tőled, hogy a fókuszt tedd máshova! Arra, Aki előtt ott volt a tökéletes otthon, a menny, ahol az angyalok imádták, követték kéréseit, parancsait, ahol uralkodott az Atyával, és nem kapott negatív bírálatokat az ott élő lényektől. 

És Ő otthagyta ezt a gyönyörű helyet, hogy leéljen itt közöttünk egy emberéletet. Itt, a fellázadt bolygón. Közülünk valóvá lett, hogy megmentsen minket, mert neki nem volt elég tökéletes a menny, ha mi nem lehetünk Vele. 

Helyezd Őt a középpontba, és figyelj Rá, nézd, mit tett érted! Nézd, ahogy Isten Fia lépi egyik lépést a másik után a Golgota felé! Nézd, ahogy a világméretű fájdalom ellenére sem adja fel! Érted. Szinte mindenki ellene van, a vesztét akarják, a bukását, de Ő nem törődve semmivel, megy tovább a célja felé. Feléd. A megváltásod, az életed felé. Nézd Krisztust a kereszten, és vedd komolyan! Isten Fia tényleg emberré lett, hogy meghaljon érted, hogy élhess Vele örökké.

Nézd, és kapaszkodj Belé! Ragadd meg hittel feléd nyújtott kezeit, és tarts ki mellette! Jöjjön akármi eléd a következő kemény héten, te nézd Őt és engedd, hogy élete átformálja a tiédet! Gondolj Rá, és ne csüggedj el! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet