Ne féltsd a trónodat!

„Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság.”
Példabeszédek könyve 16:18 

Rettegett attól, hogy valaki elveszi tőle a hatalmat. Betegesen félt mindentől és mindenkitől. Még egy újszülött csecsemőtől is, aki ráadásul olyan szerény körülmények között született csendben és egyszerűen, hogy a városon kívül a pontos helyét nem is tudták megmondani a nagyurak. 

A hír hallatára azonnal gyilkolni akart, nehogy egy ma született kicsi fiú taszítsa le őt a trónról. Amikor megtudta, hogy a napkeletről érkezett vendégek átláttak rajta, és nem úgy léptek, ahogy azt ő várta tőlük, éktelen haragjában és félelmében kiadta a legszörnyűbb parancsot, és kiirtott egy egész generációnyi gyermeket. Minden két évnél fiatalabb fiút meg kellett ölni Betlehemben és környékén, a katonák pedig nem kérték el (az akkoriban nem létező) születési anyakönyvi kivonatokat, hanem ránézésre gyilkoltak. A vidékre mélységes gyász szakadt, akit pedig valójában meg akart ölni, már rég útban volt Egyiptom felé. A gőgös, hatalomféltésében megőrült királytól végül egy betegség vette el trónját, és embertelen kínok között bocsátotta el Heródest az élők soraiból. 

Ma, advent harmadik vasárnapjának reggelén tanulj Heródes hibájából! A hatalom, a pozíció mind múlandó dolgok. De van, ami örök, és van, amit senki nem vehet el tőled. Az az ajándék, amit a betlehemben, egy istállóban született Király szeretne neked adni. A megváltásodat. 

Nézz ma reggel magadba őszintén, és lásd meg Isten Lelkének vezetése által, mi az, amit el kell engedned! Mi az, amire igazából nincs szükséged, ami akár káros is lehet az életedben, ami megbetegít, ami elválaszt Tőle és szeretteidtől. Ne kövesd Heródes példáját! Halld meg az örömhírt, és ne fenyegetésként fogd fel! Ezek a földi dolgok mind múlandóak, de Isten és az Ő ajándéka örök. 

Hát ragadd meg Krisztus feléd nyújtott kezét, melyekből árad az élet, a kegyelem, a megbocsátás, a szeretet, és kapaszkodj belé! Engedd, hogy megszülessen benned, hogy ne csak egy távoli történet legyen ez számodra, amit decemberenként újra és újra felelevenítesz, hanem váljon valósággá életedben! Legyen Jézus a te Megváltód, a te Királyod, és ne féltsd a hatalmadat az istállóban született Emberfiától! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet