Kommunikációs tréning

„Az én Uram, az Úr megtanított engem mint tanítványát beszélni, hogy tudjam szólni igéjét az elfáradtaknak. Minden reggel fölébreszt engem, hogy hallgassam tanítványként.”

Először csak sír, mindenért. Egyszerűen nem tudja másként jelezni, hogy mi a baja, éhes-e, álmos-e, fúj kint a szél vagy épp nem fúj, a fogait érzi, álmos, egyedül van, vegye már fel valaki... De napról napra küzd, hogy érthetőbb legyen, hogy jobban menjen a kommunikáció. Aztán kimondja az első szavakat, és halad ezen az úton tovább. Már két szót kapcsol össze, már mondatot mond, jönnek a mondókák, énekek, és te szinte alig emlékszel arra, hogyan értetted meg, amíg nem tudott beszélni. Egész nap be nem áll a szája. Mindent mond, mindent szavakkal próbál értésedre hozni. 

És van úgy, hogy valamit még mindig nem értesz meg. De mondja kitartóan, hátha. Találgatsz, hegyezed a füled, minden idegszáladdal arra koncentrálsz, amit mond. Ő pedig megállás nélkül ismétli. Hangosan, halkan, gyorsan, lassan. Hiába. A “habos kebön” felkerül egy cetlire a többi aranyköpés mellé, hogy valaha mondott ilyet is, értelmét pedig örökre fedi a jótékony homály. 

És a fejlődés megy tovább. Az a jó, ha ez sosem áll meg, és Isten is becsatlakozhat, hogy fejlessze beszédedet mások érdekében. Ma reggel erre az utazásra hív téged. 

Arra, hogy legyél a tanítványa, és ülj le minden reggel a lábához. Hallgasd a tanítását, az ő szavait, melyek annyira világosak, nyíltak, követhetőek, tiszták. Hallgasd tanítását, ami gyógyít, erőt ad, figyelmeztet, átölel, megbocsát, új esélyt nyújt, kegyelmez. Hív, hogy tanulj tőle, legyél a partnere, és szolgálj az Ő példáját követve mások felé! 

Tanuld meg Krisztustól, hogyan lehet szolgálni a szavaiddal az elfáradtakat, a reményvesztetteket, a kiégetteket, a szükségben lévőket! Add tovább, amit te is úgy kaptál az Úrtól! Ne add fel, ha épp kudarcot vallasz, hanem menj tovább az úton, és fejlődj, változz, finomodj Isten kezében! 

Engedd, hogy Ő vezessen, csiszoljon téged, és elküldjön másokhoz! Engedd, hogy rajtad keresztül gyógyítson a Mindenható! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet