Béke üzenete Istentől


„Hadd halljam meg: mit szól az Úr Isten! Kétség nélkül békességet szól az ő népének és kegyeltjeinek, hogy vissza ne térjenek a bolondságra.”


Shalom! – azaz Béke! Szól a jól ismert héber köszönés.  Csakhogy ez nem úgy általában béke. Nem a háború nemléte, nem a nyugodt körülmények megléte.

Shalom! – az a békesség, amit Jézus adott nekünk, amiről azt mondja: „nem úgy adom néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen! (Ján.14:27)

Shalom! – a körülményektől független és a félelmeken felülemelkedő lelki béke, amely magába foglalja a testi-lelki jólétet.

Shalom! – Jézus békeáldozata, mely által Isten megbékéltette magával a világot (2Kor.5:18), lázadó természetünket. Mely által a Vele való megszakadt belsőséges kapcsolatunk újra helyreállt.

Shalom! – a megváltás evangéliumának békéje és öröme, amit nem tarthatunk magunkban. Sőt, ennek ’saruját felövezve’ (Ef.6:15) végezzük a békéltetés szolgálatát, továbbadva az Istentől jövő béke üzenetét.

Shalom! – azoknak boldogsága, akik ma szavaikkal, vagy épp hallgatásukkal, viselkedésükkel, tetteikkel, munkájukkal a békességre igyekeznek, akik az Isten fiainak mondatnak (Máté 5:9).

Shalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet