Türelem, türelem

„Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van.”

Nem voltam még harminc hetes várandós, amikor egyik éjszaka fájások törtek rám. Nem ez volt az első terhességem, a lányunk ott szuszogott tőlem nem messze. Jól ismertem ezt az érzést. És jöttek. Rendszeresen. Erősen. Én pedig rettegtem, és imádkoztam. Még nagyon nincs itt ennek az ideje, még nagyon kicsi a gyermekem, még odabent kell fejlődnie, neki még nem szabad a világra jönnie. Azt hiszem, egy órán keresztül gyötörtek a fájások, de utána abbamaradtak. A gyermekünk pedig, hála Istennek, kivárta a megfelelő időpontot a születéssel.

Kimerítő dolog a várandósság, az anya teste-lelke hatalmas próbának van kitéve, de biztosan egyetértünk abban, hogy igazi áldás, ha a gyermek a megfelelő időben jöhet világra, és kockázatos, ha ez valamilyen oknál fogva korábban történik meg. Legfőképp a születendő gyermeknek és természetesen az édesanyának, de velük együtt az egész családnak szüksége van arra a bizonyos kilenc hónapra. Növekedésre, fejlődésre, várakozásra, felkészülésre. Ehhez pedig elengedhetetlen a türelem. 

Isten ma reggeli üzenete egy ilyesfajta türelemre szeretne inteni minket. Mindennek rendelt ideje van. Krisztus eljövetelének is, és ez a nap el van rejtve az Atyánál. Addig pedig növekednünk, fejlődnünk kell Benne, egyre jobban és jobban meg kell ismernünk Őt. Meg kell élnünk a várakozást annak minden próbájával, nehézségével, örömével és keserűségével együtt. 

Tennünk kell a dolgunkat, azt, amire Isten elhívott minket. Bölcsen kell felhasználnunk a nekünk adott időt, és azzal kell foglalkoznunk, ami a mi hatáskörünkbe tartozik. 

Krisztus el fog jönni értünk. Ő maga ígérte meg, és Benne megbízhatunk. Véget fog vetni a Gonosznak, nem lesz többé halál és fájdalom, és végre visszakaphatjuk azokat, akiktől búcsút kellett vennünk. Olyan gyönyörű világot készít számunkra, amit el sem tudunk képzelni. Ahol semmi sem fog emlékeztetni minket azokra a fájdalmakra, melyeket itt a földön éltünk át. A megváltás véget ér, Isten helyreállítja azt, amit a bűn megrontott. Meggyógyít minden sebet, letöröl minden könnyet, véget vet minden rossznak örökké. 

Várjuk türelemmel ezt a napot, és éljünk meg addig minden pillanatot! Növekedjünk, fejlődjünk, készüljünk fel reménnyel telve, Krisztussal! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet