Amit először keressünk


„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.”


Te hogy állsz az időbeosztással? Bevallom, nekem van még hova fejlődnöm, hiszen sokszor utolsó pillanatra hagyom, amíg lehet halasztgatom a nehezebb, kényelmetlenebb, a nemszeretem feladatokat.

Hogy ennek mi az oka? Elkerülés, kényelemszeretet, vagy egyszerűen csak lustaság? Mindegy is, hiszen a végeredmény mindig ugyanaz; kapkodás, hibák és egy szétcsúszott élet.

Ugyanis az eltékozolt percek bepótlásához, az elrontott dolgok helyrehozásához aztán máshonnan kell ellopnom az időt, emiatt pedig állandó lemaradásban vagyok, ami elégedetlenséggel, boldogtalansággal és önmarcangoló lelkiismeret furdalással tölt el.

Rég rájöttem, hogy ehhez külső segítségre van szükségem. És elsősorban nem hozzám hasonlóan szétcsúszott emberekre, hanem az Örökkévaló Istenre, aki minden tekintetben a rend Istene, nála mindennek rendelt ideje és rendelt helye van (Préd.3.fejezet), amit olyan jó lenne megtanulni.

Így, bár nagy segítség lehet a céltudatosság, a tervezés, a határidők, önfegyelmező gyakorlatok, tréningek, sport, közösség, szolgálat, stb. Ám, az összeszedett élet felé az első lépés az Isten napirendjének megismerése, átvétele.

Az én imádságom ma: Uram, köszönöm, hogy segítesz rendezett életet élni! Taníts és égesd belém az általad felállított helyes sorrendet! Hiszem, hogy Veled minden a megfelelő helyére kerül. Ámen.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet