Útmutatás


„És füleid meghallják a kiáltó szót mögötted: ez az út, ezen járjatok; ha jobbra és ha balra elhajoltok.”

Nemrég, ahogy új szolgálati lakásba költöztünk, több, az új körülménynek megfelelő bútorra is szükségünk volt. Viszonylag olcsó, még egy-két költözést kibíró megoldást kerestünk. Igen, a mi választásunk is a jól ismert skandináv bolthálózat termékeire esett.

S tényleg, a dobozt otthon kibontva pikk-pakk megszületett az új könyvespolc és a kanapé. Nem is csoda, hiszen a szerelési útmutató minden csavar, szeg, tipli, műanyag távtartó, stb. helyét pontosan jelölte. A feladat csak annyi volt, hogy mindent precízen a megadott sorrendben az ábrákon látható módon rakjunk össze.

S hogy, mindez, hogy jön ide?

Bizony, néha jó lenne lapra szerelt életet élni, vagy legalábbis tudni azt, hogy melyik csavar hova való. A küzdelmesebb napokon mindenképp jól jönne egy olyan útmutató, ahol szóról-szóra le lenne írva a megoldás, hogy mit, mikor, kinek, és hogyan szóljunk, tegyünk, stb.

A jó hír, hogy van útmutató! A Biblia.

Persze, ez is csak az elveket, a keretet adja meg, mint a gyártó a könyvespolcnál. Leírja, hogy a megfelelően összeszerelt állapotú polc mennyit bír, de hogy milyen színű és méretű könyvet, vagy, hogy valami egészen mást raksz rá, az már a te dolgod.

Isten ugyanígy elmond bizonyos alapvető törvényszerűségeket a Vele és az emberi kapcsolatainkra, a testi-lelki egészségünkre, a környezetünkre, stb. vonatkozóan, de a kereteken belül (milyen testtartásban imádkozzál, hány fej fokhagymát egyél meg naponta, rózsát vagy tulipánt hímezz a terítőre…) hatalmas szabadságot ad.

Arra bátorítalak, hogy a szükséges karbantartás végett, vedd elő minden nap a Gyártó Útmutatóját, hogy, ha valami nincs a helyén, elmozdult, kilazult, még időben ki tudd javítani.

Jó szerelést!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia