Nincs apró betűs rész

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!”

Szeretem Jézus egyenességét. Nem fest eléd egy rózsaszín cukormázas képet arról, milyen lesz az életed, ha Őt követed. Nem akar beszervezni egy „piramis-játékba”, hogy aztán a végén mindenki más jól járjon, csak te ne. 

Amikor megszólít, nem egy sok-sok oldalas szerződést tesz eléd, amit ott és akkor kell aláírnod, nem is engedve, hogy végigolvasd a feltételeket. Nincsenek apró betűs részek, amikre csak később derül fény, és nagyon csúnyán pórul jársz miattuk. 

Nyíltan és őszintén beszél veled. A neveden szólít, és arra hív, hogy légy a barátja, a követője, és elmondja neked, hogy ez nemcsak „séta lesz végig a gerincen”. Eléd tárja a saját földi életét, és nem kertel, hogy neked is hasonlóakban lesz részed. A Gonosz mindent meg fog tenni, hogy elbizonytalanítson, és rávegyen arra, szakíts Jézussal. Megfoszt téged olyan dolgoktól, kapcsolatoktól, amikhez, akikhez kötődsz, és a lehető legtöbb fájdalmat akarja neked okozni. 

De mindeközben nem leszel egyedül. Sosem. A Győztes, Jézus Krisztus megy veled az úton, Ő nyújt támaszt, segítséget, vezetést számodra, és az egész menny szurkol neked. Érezni fogod Isten szeretetét, elfogadását, és átélheted kegyelmét, ahogy megbocsátja minden bűnödet. És békesség lesz a szívedben. Az Ő békéje. Amit nem befolyásolnak a körülmények, nem függ attól, mid van és mid nincs. Tombolhat körülötted szélvész, hurrikán, elboríthatnak a teendők, a próbák. Emberek fordulhatnak veled szembe, sőt, ellened is. 

De Jézus ott lesz a szívedben, és ez mindent felülír. Békességed lesz, mert Ő veled van, ezért nem kell csüggedned. Maga a menny Istene visel rólad gondot, és Ő sohasem hibázik. Történhetnek nagyon rossz dolgok, katasztrófák az életedben, de nem egyedül kell viselned a terhet. Jézus sosem hagy magadra. Veled éli meg mindezeket, és érted jön vissza, amikor itt lesz az ideje. 

Hát jöjj Krisztushoz, és legyen tiéd a békesség! Az Ő békessége.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet