Nézz fel a szabadítóra!

"De én vigadozni fogok az Úr előtt, víg örömre indít szabadító Istenem."
 
Habakuk könyve 3. fejezete Isten ítéletre való eljöveteléről szól. Megrendítő és félelmetes képeket ír le a próféta (vö. 5. vers), annyira, hogy miközben szemléli, maga is így szól: „...megrendült a belsőm, e szóra megremegtek ajkaim. Korhadás hatolt csontjaimba, megremegtek lépteim. Vajha én nyugton lehetnék a szorongatás napján, mely eljön a minket sanyargató népre! Mert nem virágzik majd akkor a fügefa, és nem fakad rügy a szőlőkben; elpusztul az olajfa termése, s a szántóföldek nem hoznak élelmet; kivész az akolból a juh, és nem lesz marha a jászoloknál.” (Hab. 3.16-17 – Káldi-Neovulgáta fordítás) 

Nem szeretne abba a csoportba tartozni, amellyel szemben az isteni harag megnyilvánul. Könyvét azonban mégsem a félelem és kétségbeesés szavaival zárja. Isten ítélete, amely félelmetes és rettenetes azokkal szemben, akik gyermekeit bántják, szabadulást hoz az övéi számára. Élő reménységgel szólal meg a próféta: „én azonban örvendezem az Úrban, és vigadozom szabadító Istenemben.”(3.18)

Miközben világunk állapota joggal kelt félelmet bennünk, tudnak-e Isten Igéje, ígéretei élő reménységet munkálni a szívünkben? Látjuk-e hitben Krisztus szabadító eljövetelét, ígéreteinek végső beteljesedését? Átadtuk-e szívünket, életünket neki? Felemeltük-e tekintetünket, hogy meglássuk szabadítását?
Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet