„Jézusé az utolsó szó”

„E föld széléről kiáltok te hozzád; mert szívem elepedt: Vígy el engem innen a sziklára, a hova én nem jutok.”
Zsoltárok könyve 61:3 (Károli fordítás)

Az egyik közösségi oldalon évekkel ezelőtt teljesen véletlenül rátaláltam egy fiatal lelkészre, Jarrid Wilsonra, akinek utána elkezdtem a cikkeit, bejegyzéseit olvasni. Nyíltan felvállalta múltját, depresszióval való küzdelmét, beszélt arról, hogyan szabadította meg Isten, hogyan adott reményt neki, amikor legkilátástalanabb helyzetében véget akart vetni életének. Jarrid igent mondott akkor Isten hívására, és neki szentelte életét, így lett később lelkész. Feleségével együtt  depresszióval és öngyilkossági gondolatokkal küzdők számára szolgálatot hozott létre (Anthem of Hope). Szerette Jézust, az embereket, és minden csatornát megragadott, hogy többé ne legyen tabu téma keresztény körökben sem a mentális problémákról való beszéd, ne legyen szégyen, ha valaki segítséget, különösen orvosi segítséget kér. Tőle származik a következő idézet: „Ne rejtsd el a sebhelyeidet, viseld őket Isten gyógyításának bizonyítékaként!”

Néhány hete olvastam a tragikus hírt, miszerint Jarrid öngyilkosságot követett el. Órákon keresztül lesújtva éreztem magam, és sokat gondolkodom rajta azóta is. Jarrid felesége, Juli a következő szavakkal búcsúzott tőle egy bejegyzésben: „Nem az öngyilkosságé az utolsó szó. Nem hagyom. Mindig azt mondtad: A reményé az utolsó szó. Jézusé az utolsó szó.”

Bármelyikünk kerülhet kilátástalan helyzetbe, amikor úgy látjuk, itt már nincs kiút. Semerre sem. Amikor a föld szélén állva úgy gondoljuk, csak egy lehetőség van, mert a bennünk lévő fájdalmat már nem bírjuk tovább hordozni. Nincsenek kivételek. Bárki kerülhet oda, a föld szélére. Igen, keresztények, sőt lelkészek is.

Isten ma reggel mindannyiunkhoz szól ezzel az igével. Kiáltsunk Hozzá, kérjünk segítséget! Ő sosincs túl távol hozzánk, és sosem túl elfoglalt. Nem lehetsz olyan mélyen, hogy Ő utánad ne nyúlna, és ki ne emelne, sziklára állítva lábaidat. Előtte nem kell takargatni a gyengeségeidet, nem kell álarcot hordanod, megjátszanod az erőst, a legyőzhetetlent. Ő sosem néz rád megvetéssel, és sosem mondja, hogy nem tud rajtad segíteni. 

Ő igazán szeret, és kimondhatatlanul fontos vagy neki. Értékes vagy a számára, akármit is mondasz magadról. Hatalmas árat fizetett érted, a Mindent adta oda azért, hogy te örökké élhess, és vár arra, hogy elfogadd ezt az ajándékot. 

Kérlek, Kedves Olvasó, olvasd el még egyszer a fenti igét, és jegyezd meg, nem a Gonoszé az utolsó szó, nem a betegségé! Van Remény. Van Isten, akinek számítasz! Ő élettel akar megajándékozni. Örök élettel. Hát fogadd el egyenesen az Ő kezéből, és éld Vele minden napodat!

Nyújtsd ki a kezed a másik felé, és add át azt a reményt, amit Istentől kaptál! Mondd el neki, hogy van segítség! „Jézusé az utolsó szó.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia