Amiért Jézus eljött

„A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.”

Néha nagyon nehezünkre esik elhinni azt, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk. Gyakran találkozunk azzal, hogy kérünk valamit Istentől, de ő nem adja meg azt. Ezért elkeseredhetünk és feltehetünk rossz kérdéseket neki pl.: „nem látod, hogy milyen helyzetben vagyok?” Pedig tényleg, ha jól belegondolunk, valóban azt feltételezzük, hogy aki a szemet teremtette, nem látná, hogy velünk mi történik? 

Nagyon bíztató és megnyugvást adó gondolatot olvashatunk el a mai szövegben. Vannak olyan erők, akik arra törekednek, hogy belőlünk a legtöbb energiát és jóérzést elvegyék. Ők a tolvajok, de Isten biztosít arról, hogy neki nem áll szándékában tőlünk elvenni semmit. Sőt, teljes életet ígér számunkra. 

„Ha hozzá fordítod szívedet, és felé terjeszted kezedet, ha álnokság tapad kezedhez, távolítsd el, ne engedd, hogy sátradban csalárdság lakozzék! Akkor szégyen nélkül emelheted föl arcodat, erős leszel, és nem kell félned. Elfelejted a nyomorúságot, úgy gondolsz rá, mint levonult vizekre. Fényesebb lesz életed a déli verőfénynél, a sötétség is olyan lesz, mintha reggel volna. Bizakodás tölt el, mert lesz reménységed, körülnézel, és nyugodtan lefekszel.” (Jób 11:13-18)

Ezen a bibliai igén keresztül azt látjuk, hogy mi fog történni, akkor, ha megtartjuk Isten parancsolatait. Három szükséges dolgot olvashatunk, és nyolc ígéretet. 

Ki az, aki nem szeretné ezeket a jutalmakat megtapasztalni? Jézus azért jött el a földre és tanított az emberek között, hogy bemutassa Isten Országának működését. Meg akarta mutatni, hogy mit jelent a valódi szeretet és a törvény megtartása. Egy szebb és jobb világ örökösei lehetünk, ha hallgatunk szavára. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet