Ábrahám hite

Isten ígéretében nem kételkedett hitetlenül, sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni. 

Vannak egészen hihető ígéretek. Ott van például a buszjegy, amit megváltva az azt az ígéretet kaptam, hogy elvisz a végállomásig. Egy percig sem kételkedik benne senki. Ugyanilyen, amikor valaki egy ismert és megbízható márkájú autót vásárol: bizonyos benne, hogy el fogja vinni a célig. Amúgy is, ha bármi baj lenne, akkor az autószerelő bizonyosan megígéri, hogy megjavítja, és én hiszek neki.

Persze vannak olyan dolgok is, amiket nehéz elhinni. A minap hallottam, hogy egyetlen Japán kocsimárka van, aminek minden alkatrésze Japánban készül, mégpedig a Subaru. Ezt nehezen hihetőnek találom mai globalizált világunkban. Vagy például az utcákon ajánlanak eredeti, drága kölnit féláron. Nos ez sem a leg bizalomgerjesztőbb ajánlat. Valami hasonlót érzek, amikor egy pénzintézet azt állítja, hogy én fogok jól járni a kölcsönükkel.

És ott vannak a hihetetlen dolgok. Egy újságcikkben azt olvastam, hogy egy nagy csalássorozat elítéltje azt ígérte, hogy néhány hónap alatt 2000 százalékos hasznot ad a kölcsönökre. Ez hihetetlen. Vagy amikor Isten azt ígérte Ábrahámnak, hogy 100 esztendősen, 90 éves feleségével szülők lesznek.  A Biblia beszámolója szerint Ábrahám ennek hallatán arccal a földre esett és nevetett... Aztán felállt, letörölte a szemeiről a könnyeket, és elgondolkozott. Igaz, hogy az ígéret hihetetlen, de aki az ígéretet adta, az minden ígéretet teljesített eddig! Minek higgyen jobban: az ígéret bizonyíthatatlanságának, vagy az ígérő hitelességének?

Isten eddig minden ígéretét beteljesítette.

Ön mit talál nehezen hihetőnek Isten Önnek tett ígéretei közül? Azt, hogy örök életet ad? Esetleg azt, hogy meg tudja szabadítani a hibáitól, bűneitől? Azt, hogy képes békét adni a szívébe? Hogy az élete jóra fog fordulni? Hogy újra egészséges lesz?

Isten eddig minden ígéretét beteljesítette! Most is így fog tenni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet