Nem szabad belefáradnunk!

Jézus arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk.

George Miller, angol lelkész egy alkalommal arról prédikált, hogy mennyire fontos az állhatatosság az imában.
"A lényeg, hogy ne adjuk fel az imádkozást, mindaddig, amíg választ nem kapunk!” mondta. "Én hatvanhárom éve és nyolc hónapja imádkozom egy ember megtéréséért. Még nem történt meg, de tudom, hogy meg fog térni! Miért is történne másként? Hiszen imádkozom érte!”

Te mikor imádkoztál legutóbb állhatatosan valamiért? Egy betegségből való gyógyulásért, egy ember megtéréséért, vagy egy helyzet megváltozásáért? Lehet, hogy imádkozol egy hétig, kettőig, de ki az, aki el tudja mondani azt, amit Miller lelkész? Hatvanhárom év és nyolc hónap… Hányszor érezted már úgy, hogy felesleges tovább imádkoznod, mert ha eddig nem jött válasz, akkor már biztosan nem fog?

Az imával kapcsolatban Isten négyféleképpen válaszolhat:
Van, hogy Isten hamar válaszol — Van a vicces történet az asszonyról, aki sietve megy a bevásárlóközpontba. Odaér a parkolóba, és imádkozik, hogy „Istenem, add, hogy találjak egy parkolóhelyet a bejárathoz közel!” És abban a pillanatban egy autó tolat ki a bejárat melletti egyik helyről. Az asszony így szól „Á, mindegy, közben találtam egyet magamnak!”
Van, hogy Isten sokára válaszol — Néha úgy tűnik, hogy túl sok idő telt el azóta, hogy elkezdtünk imádkozni, Isten biztosan nem fog már foglalkozni az ügyünkkel. De higgyük el, abban a percben, hogy elhangzott az ima, Isten már elkezdte egyengetni a megoldás útját. Nekünk csak ki kell várni, hogy eljöjjön az idő, amikor ez látszik is.
Van, hogy Isten jobban válaszol — Ruth Bell Graham, Billy Graham evangélizátor felesége egyszer azt mondta: "Ha Isten minden imámat megválaszolta volna, akkor már régen rossz emberhez mentem volna hozzá feleségül... Hétszer is…"
Van, hogy Isten válasza “NEM” — Lehetséges, hogy Isten az imánkra azt válaszolja, hogy NEM. Ez is megeshet nem egyszer. De biztosan válaszol! Nem szabad abbahagyni az imát, míg azt nem mondja, hogy „Nem!” Ha pedig megteszi, máshogy kell kérni, és a kezébe tenni a dolgot: ő jobban tudja.

George Miller történetének folytatása szerint Miller lelkész nem sokkal később meghalt, és haláláig ez az ember, akiért évtizedeken keresztül imádkozott, még mindig nem tért meg. De ahogy a prédikátor koporsóját a földbe eresztették, ez az ember megvallotta a bűneit, és elfogadta Jézust, mint megváltóját... Hát mi ez, ha nem állhatatos ima?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia