Lelkünk megmentésének útja

"Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én értem, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?" 
Máté evangéliuma 16.25-26
Valahol nagyon mélyen gyökerezik bennünk a biztonság és boldogság utáni vágy. Ezt a vágyunkat nem tudjuk feladni, ami önmagában még nem is lenne baj. Az igazi probléma az, hogy - Jézus szavai alapján - eltévesztjük az utat. Olyan módon akarjuk önmagunkat megmenteni, amely végül a vesztünket eredményezi.
Ha önmagunkat féltjük, és védjük, ha önmagunknak gyűjtünk, akkor – paradox módon – az eredmény nem a boldogság lesz, hanem a kiégés és az állandó aggódás. Ha viszont követjük Jézus önfeláldozó életpéldáját, aki egész életében mások javát szolgálta, Isten vezetését, tervét követve, akkor a legnagyobb örömöt élhetjük át: miközben másoknak örömöt szerzünk magunk is boldogok leszünk. Ráadásul láthatjuk, amint Isten munkálkodik emberek életében és megszabadítja őket. Életünket Isten kezébe helyezhetjük, s így olyan biztonságban érezhetjük magunkat, amit a világ minden kincsének birtoklása sem tudna megadni. 
Ehhez azonban alapvető szemléletváltásra van szükségünk. Vajon bízunk-e annyira Krisztusban, hogy kipróbáljuk azt az utat, amelyet ő adott elénk? 
Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet