A gyógyulást választom

Gyógyíts meg, URam, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok, csak téged dicsérlek. 


Ha akarom, ha nem, eszembe jut egy történet egy olyan beteg asszonyról, aki már tizenkét év óta egy különleges betegségben szenvedett és az orvosok sem tudtak rajta segíteni. A nő minden pénzét arra fordította, hogy az egészségi állapota helyre jöjjön. 

Várnia kellett tizenkét évig, míg elérkezett az életében a fordulópont. Meggyógyult. Különleges módon gyógyult meg, úgy, ahogyan az orvosok soha nem gondolták volna, úgy, ahogyan egyetlen ember sem feltételezte volna. 

Abban az időben volt valaki, akiről az a hír járta, hogy képes mindenféle betegségből meggyógyítani az embert. Ez akkor sem volt kevésbé különös, mint ma, hiszen tudjuk, hogy minden gyógyítónak megvannak a specializációi. Talán, hihetetlennek is hangzik, de annyian gyógyultak meg mindenféle betegségből, hogy egyre többen kezdtek hinni ebben az emberben és egyre többen voltak rá kíváncsiak. 

Az asszony megtudta, hogy ennek a nagy gyógyítónak arrafelé van útja, amerre ő is tartózkodik és elhatározta, hogy közel kerül hozzá. De sajnos akkora tömeg kísérte ezt az embert, hogy esélyei egyre kisebbek voltak a találkozást illetően. De csak addig furakodott keresztül a tömegen, míg végül elérte a gyógyító ruhájának a szélét. Amint ez megtörtént, érezte, ahogy fáradt teste egyre nagyobb vitalitásnak örvend. 

Különleges gyógyítás! Az asszony már eltemetett élete ebben az érintésben összpontosult. 

Megesik, hogy valaki annyira reményvesztett, hogy lehetetlennek vélt dolgokba kezd el reménykedni, hinni, és Isten akkor mutatja meg, hogy neki van hatalma még a fizika törvényei felett is. Egészen rendkívüli esetekben tud az életünkben feltűnni, de ahhoz, hogy sűrűn megtapasztalhassuk az érintés okozta ajándékot, hinnünk kell abban, hogy Jézussal vagyunk képesek meggyógyulni. Elhagyni rossz szokásokat, vagy éppen megbocsátást adni szeretteinknek, embertársainknak. 

Jeremiás Isten üzenetét közvetítette, de jutalma gúnyolódás és megvetés volt, amit a 15. versben meg is említ. De tudva, hogy Istennél van az igazságos ítélet megnyugtató volt számára. Hitt benne. Az asszony is hitt benne és hitnek eredménye gyógyulás volt! 

Mindenkinek kívánom, hogy velem együtt a gyógyulást válasszuk! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet