Csendesedj el!

„Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.”

Ahogy ezt az igét elolvastam, eszembe jutott a szentföldi tanulmányút, amin részt vehettem. Életem egyik legnagyszerűbb utazása volt. Egész más színben fénylenek azóta a Szentírás történetei. Egy héten keresztül jártunk a Biblia földjén, egyik helyről a másikra, igyekeztünk mindent megnézni, ami csak belefért az időnkbe. Fantasztikus idegenvezetőnket élmény volt hallgatni. 

Hazaindulásunk előtti utolsó nap délutánján Cézarea városának maradványait csodáltuk meg, és ekkor éreztem a leginkább, hogy végre csendet szeretnék magam körül. Nem akarok több történetet hallani ásatásokról, Heródesről, Izraelről, a Római Birodalomról. Csak ülni akarok a sziklákon, nézni a hullámokat, magamba szívni a sós levegőt, és érezni a helyből áradó ősiséget. Csak csendben akarok lenni, érezni, ahogy Mindenható mellém ül, és velem együtt hallgat. 

Isten ma reggel egy ilyen találkozásra szeretne hívni téged! Ehhez nem kell elmenned Izraelbe, nem kell a tengerparton ülnöd. Csak találni egy nyugodt zugot, és csendben lenni kívül-belül. 

Zárd ki a lehető legjobban a külvilág zajait! Némítsd le a telefonodat, kapcsold le a tv-t rádiót, youtube-ot. És csendesítsd el a saját fejedet is! Hagyd most a szervezést-tervezést, hagyd a mindennapi gondokat, gondolatokat! Ne töprengj az éppen aktuális életkérdéseken, csak légy csendben!

Légy csendben, és engedd, hogy Isten melléd telepedjen! Figyelj rá, vedd a kezedbe a Bibliát, és olvasd! Keresd, hogy mit mond Istenről, engedd, hogy a történetek utat találjanak a szívedhez, és rajtuk keresztül a Mindenható belépjen az életedbe!

Engedd, hogy szóljon hozzád az igéken keresztül, hogy formálja gondolataidat, hogy formáljon téged! Tölts Vele minőségi időt, és indulj feltöltekezve, Isten kezét fogva az előtted álló zajos hétnek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia