Ami igazán fontos

„Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára.”

A rókáknak van barlangjuk. A madaraknak fészkük. Az Emberfia pedig úgy jött a világra, hogy nem volt hely számára Betlehem városában. Ez a tapasztalat végigkísérte egész földi életét, és még az azutánit is. 

Sokszor nem volt hely számára, hogy nyugodt körülmények között álomra hajthassa a fejét, amikor gyalogszerrel szelte át keresztül-kasul az országot, és tanította, gyógyította az embereket. Nem volt hely számára azoknak a hallgatóinak a szívében, akik követelték tőle a csodákat, hogy majd cserébe hisznek Benne. Nem volt hely számára a kilenc leprás ember szívében, akik nem tértek vissza hozzá, miután neki köszönhetően meggyógyultak. Nem volt hely számára a farizeusok és írástudók szívében, akik görcsösen féltették tőle hatalmukat, szokásaikat, vallásukat, önmagukat. 

Nem volt hely számára Júdás szívében sem, aki elárulta Őt egy baráti csókkal harminc ezüstpénzért. Nem volt hely számára azoknak a szívében, akik átkozták és gúnyolták, miközben a kereszten vívta haláltusáját. És nem volt hely azoknak a szívében sem, akik később a követőit üldözték, és minden követ megmozgattak azért, hogy csírájában fojtsák el a kereszténységet. 

Ma reggel a kérdés neked is szól. Van hely a szívedben Jézus számára? Van hely az életedben a rohanás, a mindennapos túlélés és a saját szokásaid mellett Isten Fiára? Ki az első a fontossági sorrendedben? 

Mert Krisztus szeretne részese lenni az életednek, vágyik arra, hogy közel engedd magadhoz, hogy helyet készíts neki a szívedben, mert Ő már elkészítette a te helyedet Isten országában. És eljön a nap, amikor megjelenik, mint Király, teljes dicsőségében, és helyreállít mindent, amit a bűn megrontott ebben a világban. 

Hát gondold újra életed sorrendjét, és kezd Krisztussal a sort! Akkor jut hely mindarra, ami igazán fontos! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia