Mennyei otthon


„Így azonban jobb után vágyódnak, tudniillik mennyei után; azért nem szégyelli őket az Isten, hogy Istenüknek neveztessék, mert készített nékik várost.”

Pálmafák, fehéren fénylő homok, azúrkék tiszta víz, színes korallok…
Alpesi táj, üde zöld legelő, havas bércek, ugrándozó zergék…
Kavargó nagyváros, toronyházak, csillogó paloták, villódzó kirakatok…
Egy tanya a semmi közepén, csend és nyugalom, saját kis gazdaság…

Tény,
- a minket körülvevő lakókörnyezet, és az adott életkörülmény nagy hatással van lelki állapotunkra és életkedvünkre.
- van, aki mindenütt, és van, aki sehol sem érzi jól, illetve érzi otthon magát.
- mindenki másképp képzeli el azt az ideális helyet, ahol legszívesebben lakna.
- mindannyian a számunkra jobb, a kényelmesebb életre törekszünk.

A mai kérdés; Ha nincs külső kényszerítő körülmény – háború, természeti katasztrófa, egy még nagyobb lakás, jobb munkahely ígérete, stb. - Kiért, vagy miért áldoznád fel az általad megálmodott legjobb helyet? Kiért vagy miért lépnél vissza a kényelem terén, például kiért és miért adnád el a házad és költöznél lakóautóba, avagy sátorba?  

Ábrahám és Sára élete ugyanis erről szól. Az akkori Közel-kelet egyik felkapott központjában lévő palotájukat eladták és egyik helyről a másik helyre költözve úgy éltek, mint akik „idegenek és vándorok a földön.” (Zsid.11:13)

S mindezt miért? Ahogy olvassuk, ők mennyei lakhelyre, mennyei hazára vágytak, mert hozzánk hasonlóan tapasztalták, bárhova is költöznek, a bűn és annak következményei, úgymint a fájdalom, az elmúlás, a halál mindenhova követik őket.

De tudták és hitték, hogy Isten olyan örök várost, olyan öröklakást készít, amit soha nem kell tatarozni, felújítani, újrafesteni, egy olyan otthont, ahonnan nem hiányzik senki és semmi.

Jézus ma ugyanezt ígéri mindannyiunknak: „Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.” (Ján.14:2-3)

Gyere! Készüljünk együtt erre a mennyei lakásátadásra!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet