A világ világossága

“Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.”

Feleségemmel egyszer elmentünk egy barlangba. Ahogy sétáltunk az útvonalon, elértünk egy kisebb terembe. Körülbelül húszan voltunk. A túravezető elkezdett beszélni nekünk arról a helyről, és mi ámulva hallgattuk, és néztük a különböző formákat, amiket a természet létrehozott. “Most pedig megmutatom, milyen az igazi sötétség.” Ennyit mondott, és abban a pillanatban minden fény kialudt. Szinte magával szippantott bennünket. Félelmetes volt. A másodpercek hosszúra nyúltak. Egy kis zizegés törte meg a csendet. A telefonom, és az okosórám jelzett, hogy valaki keres. Az a kis fény ami az órából jött, elég volt ahhoz, hogy lássuk egymást.

Jézus azt mondja, hogy aki látja Őt, aki követi, az nem járhat sötétben. Egész egyszerűen azért, mert Ő fényforrás. Bármekkora a sötétség, az nem számít. A ki fény a nagy sötétben hatalmas világosságot ad. De mit jelent ez számunkra?

Két dolgot. Az egyik, hogy látni fogod az utat. Nem vakon kell menned, nem botladozol, hanem egyenesen a fény után lépkedve haladhatsz anélkül, hogy belerúgnál egy kőbe. Jézus azt üzeni, hogy Ő mutatta meg az utat, és ez nem titok számodra.

A másik üzenet pedig ez: A világosság tükröződni fog rólad. A fény amikor találkozik egy ütköző felülettel, visszatükröződik. A hold sem önmagától fénylik, hanem a nap fényét tükrözi vissza. Ilyenné válhatsz te is. Ahogy Jézust nézed, és követed, folyamatosan az Ő fénye ragyog be téged. Mások rajtad keresztül, a te ragyogásodon keresztül is láthatják az utat felé, aki a forrás.

A sötétségnek vannak korlátai, de a fény mindig lehet nagyobb. Legyél te is fény!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet