Az ígéretek örököse

“De kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanazt az igyekezetet tanúsítsa mindvégig, amíg a reménység egészen be nem teljesedik, hogy ne legyetek restek, hanem kövessétek azokat, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket.”

A gyakorló szülők és az aktív gyermekek jól tudják, hogy az ígéreteknek több fajtája is van. Van a feltétel nélküli ígéret: “Ígérem, hogy csöndben leszek!” Ezek az ígéretek úgy születnek, hogy az egyik fél elhatározza, hogy csak úgy, saját akarata miatt megtesz vagy épp nem tesz meg valamit (porszívózás, leckeírás, állatkertbe kirándulás, stb.). Vannak azonban azok az ígéretek, amik feltételekhez kötöttek: “Ha csöndben leszel, kapsz csokit!” De ki hallott már örökölhető ígéretről?

A Biblia tele van hihetetlen ígéretekkel jólétről, örök életről, egészségről, arról, hogy nem lesz többé szenvedés és halál, és így tovább. Ezek az ígéretek azoké, akik teljesítenek egyetlen feltételt. Ugye, nem is tűnik soknak! Szóval nincs más dolgunk, mint hogy bűntelenek legyünk… Így azért elég soknak tűnik mégis a feltétel! Képzeljük el, hogy mi lenne, ha valaki azt az ígéretet kapná, hogy ő lehet a külügyminiszter, már csak el kell nyerjen egy olimpiai medált és ki kell érdemelje a Nobel díjat! Hirtelen sokan csalódottan távoznának az ígéretért sorban állók közül: mindenki! Illetve majdnem mindenki, mert a sorban bent maradna egy személy: Philip J. Noel-Baker, 1959 Béke Nobel-díjasa, aki 1920-ban megnyerte az 1500 méteres futás ezüstérmét, így aztán ő lehetett a brit külügyminiszter a II. Világháború után… De mi lesz a többiekkel? 

Visszatérve a fő kérdésre: mi lesz azokkal, akik azért nem tudnak bűntelenek lenni, mert a bűn a DNS-ükben van? Mi lesz azokkal, akik szeretnék tenni a jót, de nem tudják, mert természetük szerint hajlanak a bűnre? Ők mikor lehetnek boldogok, örömteliek, örök életűek? Isten megoldotta ezt a problémát! Az ígéretei nem csak feltételes ígéretek, de Jézus által örökölhető ígéretek! “Mert valahány ígérete van Istennek, azokra őbenne (Jézusban) van az igen, és ezért általa van az ámen is, az Isten dicsőségére általunk.” (2 Korintus 1:20) Így azok, akik hitben felvállalják Jézust, és elfogadják, hogy Megváltójuk, aki az ő helyükben halt meg a bűnnek, és az ő nevükben támadt fel örök életre, azok öröklik az ígéreteket. A hit, a szeretet, az öröm és a béke már ma teljes lehet az életükben, de reménnyel tekintenek előre, amikor az örök életet is megkapják.

Melyik ígéret teljességét várod ma a legjobban?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet